Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Exklusiv listning av Perrier-Jouët Belle Epoque Blanc de Blancs 2004 med start 25 februari

Den 25e februari släpps Perrier-Jouët Belle Epoque Blanc de Blancs 2004 i en begränsad upplaga om 48 flaskor exklusivt på Systembolaget.

Torsdagen den 25 februari släpps Perrier-Jouët Belle Epoque Blanc de Blancs 2004 i en begränsad upplaga om 48 flaskor som går att beställa exklusivt på Systembolagets hemsida/webblansering.

Perrier-Jouët Belle Epoque Blanc de Blancs 2004 är en av varumärkets kronjuveler. Det är en lockande och förförisk champagne som påvisar en balans mellan generositet och elegans: ett vin som just börjat blomma.

Champagnen är ett resultat av kontraster. Efter en kall vinter och vår med mycket frost började temperaturerna stiga under maj och i början av juni för att sedan sjunka igen, vilket förlängde blomningsperioden med nästan två veckor. Juli var torr med optimal temperatur innan den sjönk igen i augusti. Lyckligtvis återvände värmen igen i september och när det var dags för skörd hade druvorna fått den perfekta balansen av sötma och syrlighet.

Vinet har en klar, opaliserad ton med gröna inslag och len konsistens. Doften är rik och delikat med noter av syren och ung frukt som apelsin, persika och grapefrukt, med spår av vanilj och grädde.

Smaken är frisk och karakteristisk och utvecklas dynamiskt i munnen med en elegant eftersmak. Perrier-Jouët Belle Epoque Blanc de Blancs 2004 passar perfekt till kaviar eller skaldjur som havskräftor, kammusslor eller hummer.

Chardonnaydruvorna kommer exklusivt från två legendariska vingårdsskiften: Bouron du Midi samt Bouron Leroi som ligger i hjärtat av Côte des Blancs. Belägna halvvägs uppför den sydöstra sluttningen i denna exceptionella Grand Cru har skiftena förmånen att exponeras mot de första solstrålarna på morgonen vilket främjar en långsam och jämn mognad av druvorna. Åtta år av källarlagring och en liten dos av socker (8g/l) hjälper att skapa ett förförande vin med en fantastisk balans.

Perrier- Jouët har över 200 års erfarenhet av att skapa prisbelönta årgångschampagner. Under den tiden har huset haft endast sju källarmästare, var och en tränad av dess föregångare - liksom hantverkare som för vidare sin hemliga konst från far till son. Belle Epoque Blanc de Blancs är kronjuvelen i Perrier Jouëts portfölj, deras diamant slipad till perfektion.

"Grand Brut cuvée är den perfekta introduktionen till husets samling."
Hervé Deschamps, Källarmästare

"Denna linje (Belle Epoque 2007, Belle Epoque Rosé 2006 och Belle Epoque Blanc de Blancs 2004) avslöjar renheten och autenticitet hos Perrier-Jouëts terroir."
Hervé Deschamps, Källarmästare

Flaskan är ett konstverk i sig, designad 1902 av glaskonstnären Emile Gallé, ledaren av Art Nouveau rörelsen.

Från mitten av mars kommer Perrier-Jouët Belle Epoque Blanc de Blancs 2004 att serveras på restaurang Hillenberg i Stockholm under en begränsad tidsperiod.

Artikelnr: 96063 – beställningssortiment
Pris: 2999 kr
Volym: 750 ml

Alkoholvolym:12.5 %

Lanseringsdatum: 25e februari på www.systembolaget.se

För ytterligare information kontakta:

Produktchef: Pierre-Eric Bouvier, E-post: pierre-eric.bouvier@pernod-ricard.com

PR ansvarig: Heléne Thideman, E-post: helene.reuterwall-thideman@pernod-ricard.com

Telefon: 08-744 73 70

Om Perrier-Jouët

Perrier Jouëts historia inleddes då Pierre-Nicolais Perrier förälskade sig i och gifte sig med Adèle Jouët år 1811. Tillsammans förvärvade de mark och skapade distriktets finaste ”crus” – Aÿ, Mailly, Avize, Cramant och Dizy. Perrier-Jouët egendomen gränsar till det perfekta, enligt bedömningen i Champagne AO. Perrier-Jouët var det första champagnehuset som tog steget över från en lite sötare smak till att börja framställa en torr champagne 1854. Endast sju vinmakare har känt till och bevarat hemligheten under de senaste 200 åren.

Perrier-Jouët erbjuder utöver sina standardchampagner (Grand Brut) även en linje med årgångschampagner (Belle Epoque).