Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

1 000 studenter har informerats om ansvarsfull konsumtion på ESN Sea Battle

Den 17-20 april genomfördes ”Responsible Party” på ”ESN Sea Battle”, en studentkryssning mellan Stockholm och Tallinn. Det är ett av Erasmus Student Networks (ESN) största evenemang i Europa.

Under den tre dygn långa kryssningen på TallinkSilja M/S Romantika fanns 20 stycken ”Responsible Party Ambassadörer” ombord, utbildade av Pernod Ricard Sweden. Ambassadörerna arrangerade stämningshöjande och pedagogiska aktiviteter, agerade förebilder och samtalade med festdeltagarna om riskerna med överdriven och olämplig konsumtion av alkohol. Tillsammans med ett åttiotal studentledare och TallinkSiljas säkerhetsvakter hjälpte de till att skapa en positiv och trygg atmosfär under kryssningen. Vatten, snacks och informationsmaterial delades även ut gratis.

-Genom samarbetet med ESN har vi sedan 2011 nått över 30 000 studenter i Norden och Baltikum. Vårt mål är att uppmuntra studenter att festa smartare och konsumera måttfullt, säger Mikael Sundström, Sr. CSR Manager Pernod Ricard Sweden.

Fakta om Responsible Party Program

”Responsible Party” är ett europeiskt program som genomförs av Pernod Ricard i samarbete med ESN för att motverka överkonsumtion av alkohol på studentfester. Den viktigaste aspekten av ”Responsible Party” är att utvalda studenter utbildas till ambassadörer vilka föregår med gott exempel och sprider kunskap om ansvarsfull konsumtion. Syftet är att öka medvetenhet samt förändra attityder och beteenden hos medstudenter.

Responsible Party är ett av Pernod Ricards åtaganden till EU-kommissionens European Alcohol and Health Forum och är ett förebyggande initiativ som bygger på ett icke-kommersiellt samarbete med ESN, ett europeiskt studentförbund med mål att utveckla och främja internationellt studentutbyte. Sedan 2010 har över 200 000 studenter deltagit i ”Responsible Party” -arrangemang i 29 europeiska länder.

Vill du veta mer om Responsible Party, besök www.facebook.com/ResponsibleParty/

Vill du veta mer om ESN Sea Battle, besök https://www.facebook.com/ESNSeabattle/


För mer information kontakta gärna:

Mikael Sundström, Sr. CSR Manager

Pernod Ricard Sweden

Tel 0709 43 22 26

E-post mikael.sundstrom@pernod-ricard.com

Heléne Reuterwall Thideman, PR Manager

Pernod Ricard Sweden

Tel 0733 16 82 90

E-post helene.reuterwall-thideman@pernod-ricard.com