Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Towerns väktare växlar upp för MIXLDN bartendertävling

"London inspirerar dig. Du Inspirerar London ".

DAGS FÖR FINAL!

Den 12 - 14 januari 2015 kommer Beefeater London Dry Gin, den enda premium gin som fortfarande tillverkas i London, att stå värd för BEEFEATER MIXLDN Global Bartender Champion.

Årets tävling har lockat bartenders från 30 länder att tävla i att skapa drinkar med tävlingens tema:  "London inspirerar dig. Du Inspirerar London ". Nu är det snart finaldags och Sverige representeras av Vilma Pettersson, bartender på Tjoget, Stockholm.

Finalisterna testas under tre dagar i London för sin talang och kreativitet inför en expertpanel bestående av den kände bartendern Ryan Chetiyawardana från Dandelyan and White Lyan, spritförfattaren Dave Broom och Beefeaters Distiller Master Desmond Payne.

Vinnaren av Beefeater MIXLDN Global Bartender Champion kommer att få vara mentor för deltagarna av Beefeater Global Brand Ambassador Programme, och även få välja på att få delta på två av världens tre mest prestigefyllda bartenderhändelser; Tales of the Cocktail i New Orleans, The Moscow Cocktail Visa eller Tokyo Bar Show.

För mer information kontakta gärna:
Fintan Collier
Brand Manager
Pernod Ricard Sweden
Tel 070 915 52 01
E-post fintan.collier@pernod-ricard.com

http://beefeatermixldn.com/en/

Om Beefeater
Beefeater Gin härrör från tidigt 1820-tal, då James Burrough skapade det ännu idag hemliga receptet. Det finns två teorier till hur namnet ”Beefeater” uppstod. Den officiella versionen är att namnet Beefeater kommer från Tower of Londons starka och skräckinjagande väktare som varje dag tilldelades en stor portion biffstek - “Beef-eaters”. Den inofficiella historien berättar om hur vakterna på Tower of London föranleddes provsmaka drottningens mat varje dag för att se om den var förgiftad.

Beefeater 24 London Dry Gin, en superpremium gin är den enda gin, tillsammans med Beefeater London Dry Gin som är en premium gin som fortfarande tillverkas inne i London. Tillverkningen sker i Kennington på södra sidan av Thames.

Historien om gin börjar redan 1572 då en holländsk professor upptäckte att kombinationen av alkohol och enbär inte bara hade en medicinsk effekt, utan dessutom var god. Denna dryck kom att kallas genièvre, som är franska för enbär. En framgångsrik sprittillverkare fick en idé att blanda socker och örter i medicinen och så föddes den holländska nationaldrycken Genever. Under 1600-talet tog soldater med drycken över Engelska kanalen till de brittiska öarna och på 1700-talet gjorde engelsmännen en egen lättare och torrare variant som fick namnet gin. Gin tillverkas av neutral sprit, oftast sädesbrännvin smaksatt med bl a enbär, koriander, anis, kummin och torkade apelsiner eller citronskal.