Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

​Toscana återupptar historisk tillverkningsprocess med Governo

Familjen Zonin – vinmakare sedan 1821 och ägare till egendomen Rocca di Montemassi lanserar ett nytt vin i Sverige gjord enligt traditioner från 1400-talet.

Governo är namnet på både vinet och tillverkningsmetoden som innebär att delar av sangiovesedruvorna separeras vid skörd och lufttorkas. De torkade druvorna, rika på socker och smak, tillsätts sedan det färdiga vinet och en andra jäsning äger rum. Tekniken härstammar från 1400-talet i Toscana och bidrog till ökad koncentration och smak men hjälpte även till att stabilisera vinet. Sangiovese lämpar sig väl att lufttorka eftersom den behåller sin knivskarpa syra medan fruktigheten ökar i intensitet.

Egendomen Rocca di Montemassi ligger i området Maremma, ett nytt vinområde vid kusten i södra delen av Toscana. Närheten till havet och de många soltimmarna har gjort området känt som ”Italiens Kalifornien”. Det maritima klimatet ger stora variationer i temperaturerna mellan varma dagar och kalla nätter som kommer av den kylande effekten från havsvindarna som sveper in under kvällarna. Druvornas mognadsprocess förlängs - vilket är optimalt för den så viktiga balansen mellan socker och syra.

Maremmas kust räknas till de yngsta vinområdena i Italiens långa historia och har ett unikt mångfacetterat landskap med olivträd, pinjetall och mineralrik jord. Det odlas främst sangiovese, men även cabernet sauvignon, cabernet franc, vermentino, merlot, syrah, petit verdot och viognier. Områdets potential var början till Super Tuscan-vinerna som snabbt fick kultstatus under tidigt 90-tal. Våren 2012 fick Maremma Toscana DOC status.

Rocca di Montemassis vinmakare Federico Giovannetti förklarar; ”Detta är ett speciellt vin där vi tar tillvara på en unik bevarad framställningsmetod med lång historia som våra förfäder en gång uppfann. Resultatet är ett vin med stor intensitet och torkad frukt med kryddighet och aromer av cassis, plommon och tobak.”

Lansering 1 april
Rocca di Montemassi Governo all ´uso Toscana
Artikel nr 76046 Systembolagets Beställningssortiment
Pris 89 kr

Övriga viner från Rocca di Montemassi:
Rocca di Montemassi Sangiovese BIB 3 L 249 Kr – FS art nr 4586
Le Focaie 750 ml 91 kr- BS art nr 2523
Sassabruna 143 kr - BS art nr 75954
Calasole Vermentino 93 kr – BS art nr 83176
Rocca di Montemassi Toscana IGT - Rest sort.

För mer information kontakta gärna:
Anna-Karin Larsson
Produktchef, Pernod Ricard Sweden
Tel: 08 744 72 15
Mobil: 070 915 52 00
E-post: anna-karin.larsson@pernod-ricard.com