Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

​Cocktailkamp, Sveriges bästa barteam har korats på Café Opera.

Vinnarna från Marie Laveau, Mattias Borg och Hedda Bruce. Foto Julia Dansarie


För nionde året i rad avgjordes bartendertävlingen Cocktailkamp
på Café Opera i Stockholm och Sveriges bästa barteam korades.

38 barer, tillika 76 bartenders från bland annat Göteborg, Malmö, Stockholm, Karlstad, Västerås och Örebro tävlade genom 4 söndagar i mars för att nå den stora finalen den 12 april. Stockholm stod starkast och hade alla nio barer på plats under kristalkronorna där Bernies, Café Opera, Kommendören, Marie Laveau, Pharmarium, Pùblico, Tures, Tweed och Zink Grill tävlade i grenarna Knowledge, Creative Cocktail och Speed. De olika grenarna symboliserade det vardagliga arbetet i en bar så som kunskapen om bararbetet och om alkohol, att ta fram nya drinkar men även att kunna arbeta snabbt och rätt. Och det var just i detta moment, snabbhet, som Cocktailkamp 2015 avgjordes.

Inför ett fullsatt Café Opera annonserade konferencieren Micke Trygg
och juryordförande Jacke Sundin ut Marie Laveau som vinnare av prissumman på 30 000 kronor men även rätten att titulera sig Sverige bästa bar.

Cocktailkamp arrangeras årligen utav Pernod Ricard Sweden och Café Opera för att främja krogsverige och bartenderkulturen. Men även för att skapa nya innovativa kreationer, recept och drinkar som kan avnjutas runt om kring i Sverige.

Varje tävlingssöndag hade ett speciellt tema från Pernod Ricards portfölj där Absolut vodka, Jameson, Olmeca och Beefeater Gin har stod som representant. Finalen avgjordes med det prestigefyllda varumärket Absolut ELYX och för att sätta lite extra krydda och svårhetsgrad fanns TABASCO® representerade.

Det har gått att följa Cocktailkamp i socialmedier under #cocktailkamp där arrangörerna, publiken och de tävlande har lagt ut bilder från sitt eget deltagande.

För mer information om Cocktailkamp 2015 kontakta gärna

Micke Trygg, 0708 705 303 mikael.trygg@pernod-ricard.com

Mårten Bengtsson, 0709 931 89 marten.bengtsson@pernod-ricard.com