Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Den 1 juni lanseras fem nya viner från Jacob's Creek!

Jacob’s Creek har funnits på hyllorna i många år och nu tar de ytterligare steg mot en spännande framtid. Den 1 juni lanseras hela fem nya viner. Nya viner som mycket väl representerar framtiden. Jacob’s Creek släpper dessutom sin första bag-in-box, men inte vilken som helst, utan en box på 1.500 ml och med ett bättre reserve-vin som innehåll. Ett vin som har funnits länge på butelj men nu tar klivet in i en efterfrågad förpackning. Konsumenterna dricker bättre vin och mindre volym. Vinet är prisbelönt och visar upp den berömda ”barossakvaliteten”. Vinerna från Barossa visar upp en fantastisk frukt, intensiv skön bärig karaktär ihop med en tät, komplex kvalitet. Från samma reserve-serie lanseras också vår fantastiska cabernet sauvignon från Coonawarra. Reserve-viner som tagits fram speciellt för att visa upp sin egen unika terroir som druvan ger på sin unika växtplats.

Jacob’s Creek har också med många års insatser och innovativt tänkande och ny teknik äntligen kunnat få fram alkoholfria produkter, något som ökat dramatiskt de senaste åren. Inte alla vill dricka alkohol och då är det trevligt att kunna erbjuda alkoholfria alternativ till gästerna. Lanseringen av dessa viner blev en succé i höstas och nu kommer systervinet Jacob’s Creek UnVINED Rosé.

Bernard Hickin, Jacob’s Creek Chief Winemaker berättar; ”-Sedan några år tillbaka har det varit en stark efterfrågan av viner med låg alkohol eller alkoholfria viner där Jacob’s Creek inte har deltagit. Med ny teknik och Jacob’s Creek starka vinteam kan vi nu presentera Jacob’s Creek UnVINED med både bra kvalitet och innovation som vi är mycket stolta över. Ett vin som helt och fullt stärker den australienska kategorin”.

Den ekologiska trenden har också brett ut sig och efter år av lång planering och omställning av jordbruket kan Jacob’s Creek leverera gott om ekologiska produkter med riktigt bra kvalitet. Något som vi vet står på önskelistan hos vinkonsumenterna.

Dessutom lanserar Jacob’s Creek vinet Jacob’s Creek Shiraz (Lighter Alcohol) 9,5%. Ett spännande vin som möter konsumentens efterfrågan på viner med lägre alkoholhalt. Vi är stolta och glada över Jacob’s Creek framfart.

JACOB’S CREEK UnVINED ROSE
Alk halt <0,5%, 750 ml, Pris 59 kr, Varunr 1907
Jacob’s Creek UnVINED Rosé får precis samma omhändertagande som övriga viner vilket är en viktig förutsättning för att göra ett bra vin utan alkohol.Jacob’s Creek UnVINED Rosé är ett alkoholfritt vin med bra kvalitet som reflekterar den skarpa fräscha smakpaletten som den australienska rosén representerar.

JACOB’S CREEK SHIRAZ LIGHTER ALCOHOL 
Alk halt 9,5%, 750 ml, Pris 77 kr, Varunr 2413
Efterfrågan är stor på viner med lite lägre alkohol, så låt oss presentera Jacob’s Creek Shiraz Lighter Alcohol. Ett vin som bara har 9,5% alkohol men med all den fantastiska och rika smak som Australien gjort sig kända för.

JACOB’S CREEK EARTH VINE GRAPE SHIRAZ CABERNET 
Alk halt 14,5%, 750 ml, Pris 92 kr, Varunr 6802
Att ha fokus på ekologisk vinodling är att använda sig av helt naturliga processer för näringsproduktion, skadedjur, eventuella sjukdomar och bekämpning av ogräs. Den ekologiska vingården ses som ett integrerat system där man omvandlar solenergi, där jordens näringsämnen och vatten kommer in i druvorna och skapar en slutprodukt som återspeglar de lokala jord- och klimategenskaperna med minimala influenser från externa källor.

JACOB’S CREEK RESERVE COONAWARRA CABERNET SAUVIGNON
Alk halt 14%, 750 ml, Pris 122 kr, Varunr 6205
Jacob’s Creek Reserve Coonawarra Cabernet vill visa på att Coonawarras specifika karaktär gifter sig perfekt med druvan cabernet sauvignon. En jordmån som går under namnet ”terra rossa” och ger intensiva, karaktärsfulla viner.

JACOB’S CREEK RESERVE BAROSSA SHIRAZ BIB
Alk halt 14,5%, 1.500 ml, Pris 189 kr, Varunr 6467
Druvorna kommer från Barossa Valley som är en av Australiens mest berömda vindistrikt och känt för att ha några av världens äldst shirazstockar. Enligt vinmakaren Bernard Hickin ligger hela hemligheten med Jacob’s Creeks Reserve Range i den omsorgsfulla process där druvorna till vinet väljs ut mycket noggrant. Man har här valt druvor från Langhorne Creek för sin elegans och kraften kommer framförallt från Padthaway, Barossa och McLaren Vale.

För mer information, kontakta oss gärna:
Karolina Järnblad
Brand Manager Jacob's Creek Wines
E-post karolina.jarnblad@pernod-ricard.com
Tel 0709 43 22 25

Heléne Reuterwall Thideman
PR Manager
E-post helene.reuterwall-thideman@pernod-ricard.com
Tel 0733 16 82 90