Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Uppdatera kräftskivan med franska influenser

Överraska med spännande smakkombinationer vid årets kräftskiva. För en elegantare tillställning, inspireras av det franska köket och servera champagne till kräftorna. För att höja smakupplevelsen ytterligare, har champagnehuset G.H. Mumm i samarbete med kocken Anders Karlsson tagit fram tre nya recept på tilltugg som passar perfekt till en svensk kräftskiva, med en touch av det franska köket.

Överraska med spännande nya smakkombinationer vid årets kräftskiva. För en elegantare tillställning, inspireras av det franska köket och servera väl kyld champagne till kräftorna. För att höja smakupplevelsen ytterligare, har champagnehuset G.H. Mumm i samarbete med kocken Anders Karlsson tagit fram tre nya recept på tilltugg som passar perfekt till en svensk kräftskiva, med en touch av det franska köket. 

Precis som den franska exklusiva bubblande drycken har kräftor varit en del av matkulturen i Frankrike sen 1600-talet. Många rätter som uppfanns då lever kvar än idag. Vi känner också igen det franska namnet för kräftor, écrevisse, i engelskans crayfish och amerikanskans crawfish.

Till kräftorna, välj en champagne med hög syra som balanserar kräftornas sälta och de relativt feta tillbehören.

- Med sin friska och aningen brödiga smak passar champagnen G.H Mumm Cordon Rouge mycket väl till kräftor så som vi serverar dem i Sverige - dillkokta och i salt lag, säger Anders Karlsson som är kock hos Pernod Ricard och som tidigare tävlat i bland annat Årets Kock.

G.H. Mumm har en anrik historia i ryggen. Som hovleverantör till flera kungahus i Europa blev champagnen närmast kult bland finsmakarna i Frankrike under 1900-talets början. Idag är G.H. Mumm världens fjärde största internationella champagnehus.

Tre nya franskinspirerade recept till kräftbordet
G.H. Mumm har tillsammans med kocken Anders Karlsson experimenterat med det klassiskt svenska och adderat inspiration från det franska köket för att få fram tre spännande tillbehör till kräftorna: Quiche med chèvre, sparris och rökt fläskbog, Baguette med mayonnaise écrevisse och Pizzaladiere. Alla tre recepten hittar du här.

Pressbilder finns att ladda ner på MyNewsdesk.

G.H. Mumm Cordon Rouge
Pris: 349 kr
Artikelnr: 7543
Alkoholhalt: 12 %
Volym: 75 cl

För mer information, kontakta:
Heléne Reuterwall Thideman, PR Manager Pernod Ricard,
e-post: helene.reuterwall-thideman@pernod-ricard.com, tel: 0733 16 82 90

Emilie Thorsén, Kärnhuset,
e-post: emilie@karnhuset.net, tel: 0739 60 06 31