Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Pernod Ricard’s medarbetare i Sverige tar ställning för ansvarsfull alkoholkonsumtion

Att främja ansvarsfull alkoholkonsumtion är kärnan i Pernod Ricard’s CSR arbete. Därför samlar Pernod Ricard Sweden, Pernod Ricard Nordic och The Absolut Company, för fjärde året i rad, idag sina drygt 800 medarbetare i Sverige. Responsib’ALL Day är ett globalt initiativ som samlar Pernod Ricards 19 000 medarbetare i 80 länder. Samma dag lanseras en kostnadsfri mobil app ”Wise Drinking”, som ska öka medvetenheten kring och beräkna konsumenteras alkoholintag. 

CSR är något som ska genomsyra hela vår verksamhet, alltifrån produkterna vi utvecklar, marknadsföringskampanjer vi utför och dialogen vi har med våra kunder och konsumenter. Tack vare den nya ”Wise Drinking” appen, får våra konsumenter bättre överblick över sin alkoholkonsumtion, säger Fabrice Audan, CEO Pernod Ricard Nordic.

Den här dagen manifesterar vi vårt starka engagemang för att sprida kunskap om ansvarsfull konsumtion. Vi vidareutbildar våra medarbetare, så att de kan agera som ambassadörer i alla sammanhang, säger Isabelle Ducellier, CEO Pernod Ricard Sweden.

 I år fokuserar Responsib’ALL Day särskilt på att:

·  Bidra till ansvarsfull alkoholkonsumtion och att skjuta på alkoholdebuten hos minderåriga

·  Öka kännedomen om våra höga krav på marknadsföring

·  Bidra till ökad medvetenhet genom konsumentinformation

·  Förebygga att man inte kör alkoholpåverkad

·  Engagera barer och restauranger i arbetet för en ansvarsfull hantering vid försäljning av alkohol


Årets Responsib’ALL Day i Stockholm äger rum i Stureplansgruppens lokaler i centrala Stockholm. Företaget är en viktig samarbetspartner i arbetet med att engagera barer och restauranger för att främja en måttfull alkoholkonsumtion. Medarbetarna på The Absolut Company i Åhus kommer att ha sin aktivitet i Åhus.

För mer information kontakta gärna:

Mikael Sundström
CSR & Sustainability Manager
Pernod Ricard Nordic
Tel 0709 43 22 26
E-post mikael.sundstrom@pernod-ricard.com


Heléne Reuterwall Thideman
PR Manager
Pernod Ricard Sweden
Tel 0733 16 82 90
E-post helene.reuterwall-thideman@pernod-ricard.com