Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Londons första besökscenter tillägnat gin ska invigas

Beefeater London: The Home of Gin

En av Londons bäst bevarade hemligheter kommer för allra första gången att slå upp sina portar för besökare torsdagen den 22 maj. The Home of Gin, Londons första besöksmål kring just destillering av gin, avslöjar de extraordinära historier och händelser som medföljt en av världens mest uppskattade spritdrycker. Biljetter till detta nya, unika besöksmål i London är till salu från och med idag.

Beefeater Gin är det enda gin som fortfarande destilleras i London och är därför särskilt berättigat att berätta den fantastiska historian kring tillverkning av gin i London. Denna interaktiva upplevelse leder besökare på en fängslande resa längs de viktorianska gatumarknader i Covent Garden med sina kullerstenar till de hemliga vattenhålen som fanns under förbudstiden. Den tillåter entusiaster av ginet att närma sig de doftande växter som används för att skapa gin. Resan fortsätter med en promenad genom den aktiva tillverkningsprocessen i destilleriets katedralliknande bränneri och avslutas med en klassisk drink – Beefeater gin och tonic.

Skapandet av Beefeater London: The Home of Gin har skett under noga övervakande av Desmond Payne, Master Distiller, som har mer än 45 års erfarenhet från ginindustrin och som betraktas som en av världens ledande ginexperter. Payne och hans team har tillbringat väldigt många timmar att gå igenom destilleriets källarvalv och arkiv samt med att iordningsställa alla inslag i utställningen. Ett av de nyskapade utställningsföremålen är Old Tom: en trätavla där motivet är huvudet på en svart katt som användes av Captain Dudley Bradstreet i 1700-talets London för att distribuera gin efter det att parlamentet hade infört restriktioner kring försäljning av gin.

Beefeater London: The Home of Gin kommer att öppnas officiellt med en ceremoni onsdagen den 21 maj och öppnar portarna för allmänheten dagen därpå. Adressen är 20 Montford Place, London SE11 5DE.

Biljetter är till salu på http://www.beefeaterdistillery.com/, pris 12 GBP.

INFORMATION TILL REDAKTÖRER

Vad:   Beefeater London: The Home of Gin

Var:  20 Montford Place, London. SE11 5DE (Kennington, Oval eller Vauxhall tunnelbanestation)

När:   Biljetter till salu på www.beefeaterdistillery.com

Portarna slår upp torsdagen 22 maj 2014

Priser:   Vuxen £12, Studerande £10.80, Pensionär £10.80, Barn (under 18) har tillträde endast i vuxet sällskap

För mer information/pressbilder, kontakta:

David Phillips - david@wearecaffeine.com – +44 (0)7732 891 266

Will Cookson – will@wearecaffeine.com - +44 (0)7850 033 200

Öppettider

·  Måndag – lördag: 10.00 – 18.00

·  Röda dagar: 11.00 – 16.00

·  Rundvandringar var 30:e minut

·  Sista rundvandringen börjar 17.00

Priser

·  Vuxen £12.00

·  Studerande: £10.80

·  Pensionär: £10.80

·  Barn (under 18): endast i vuxet sällskap

Beefeater London: The Home of Gin hålls stängt på söndagar samt den 25 och 26 december

Röda dagar är: Nyårsafton, Långfredagen, Annandag Påsk. “May Bank Holiday” x 2 & “August Bank Holidays”

·  Alla under 18 år skall medföljas av en vuxen

·  ID kan komma att krävas vid ingången

·  Alla under 18 kommer att erbjudas en gratis läsk

Beefeater är världens mest sålda kvalitetsgin och är den enda ginsort som har sitt destilleri i London. Det traditionella Beefeater-receptet har varit oförändrat sedan 1800-talet och är en kvalitetsgin med välbalanserad smak. Beefeater är en favorit bland internationellt kända bartenders. Beefeater gin har erhållit flest internationella utmärkelser under de senaste tio åren* och sortimentet består numera av den symboliska Beefeater London Dry, Beefeater 24 samt det senaste tillskottet Beefeater Burrough’s Reserve.

(*Undersökningen utförd av Just-drinks)

Chivas Brothers är Pernod Ricards företag för skotsk whisky och kvalitetsgin.  Pernod Ricard är en av de två världsledande företagen inom vin och sprit. Chivas Brothers är ett världsledande företag som tillverkar skotsk whisky och kvalitetsgin. Sortimentet innefattar Chivas Regal, Ballantine's, Beefeater Gin, The Glenlivet, Royal Salute, Aberlour, Plymouth gin, Longmorn, Scapa, 100 Pipers, Clan Campbell, Something Special and Passport.

För mer information

http://www.beefeaterdistillery.com/

http://www.beefeatergintv.com/

http://www.chivasbrothers.com/