Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Jacob’s Creek UnVINED

Måndagen den 1 september är det dags för Sverigelanseringen av Jacob’s Creek stora satsning Jacob’s Creek UnVINED. Ett alkoholfritt vin från Australien som kommer finnas både på Systembolaget och i dagligvaruhandeln.

Sedan några år tillbaka har det varit en stark trend för viner med låg alkoholhalt och alkoholfria viner där Jacob’s Creek ännu inte har deltagit. Men med modern teknik och stark vinmakarkompetens kan vi nu presentera ett vin med hög kvalitet som vi är mycket stolta över. Ett vin som helt och fullt stärker den australienska kategorin.

”Kundernas intresse för vårt alkoholfria sortiment fortsätter att öka. Under juli 2014 ökade försäljningen med 22 % jämfört med samma månad förra året.” Säger Märta Kuylenstierna, kategorichef på Systembolaget.

Jacob’s Creek UnVINED
är ett avalkoholiserat vin som helt uppvisar druvans unika profil och personlighet och gör att vi kan värna om och behålla vårt höga kvalitetstänk. Det ihop med mindre än 0,5% alkohol ger många nya tillfällen att njuta av Jacob’s Creek och australiensiskt vin.

”Vi tycker att det är roligt att kunna komplettera vårt alkoholfria sortiment med två druvtypiska viner från Australien. En frisk och fruktig riesling och en bärig och kryddig syrah.” Säger Magnus Lindblom, inköpare på Systembolaget.

Jacob’s Creek UnVINED
2013 Riesling
Varunr 1935
Pris 59 kr
Vinet har en fräsch doft av citrus, lime och något blommiga toner som är typiskt för en riesling från South Australia. Ren, uppfriskande fruktsmak balanseras av frisk syra och fräschör i eftersmaken. Vinet innehåller 50% färre kalorier * samtidigt som det levererar riktig rieslingkaraktär.
  * Jämfört med 2013 Jacobs Creek Classic Riesling

Jacob’s Creek UnVINED 2013 Shiraz
Varu nr 1994
Pris 59 kr
Vinet har en attraktiv doft och smak av plommon, björnbär och kryddiga toner som är typiskt för druvan shiraz i South Australia. Medelstor smak av ren druvsötma, mörk frukt och fina toner av ekfat som stöttas upp av mjuka, mogna tanniner. Vinet innehåller 50% färre kalorier * samtidigt som den levererar äkta shirazkaraktär.
  * Jämfört med 2013 Jacobs Creek Classic Shiraz

 Bernard Hickin – Jacob’s Creek Chief Winemaker
"-Vi är stolta över Jacob’s Creek UnVINED. Det är en exceptionell produkt med mindre än 0,5% alkohol och som trots det ger en äkta återspegling av druvorna Riesling och Shiraz från South Australia ".

Jacob’s Creek berättar att ända sedan 1847, då de första vinrankorna planterades på stranden vid floden Jacob’s Creek, har personlig karaktär och hantverk varit dess signum och banat vägen framåt.
Nu presenterar vi två nya viner som har en helt naturlig smak även om vinerna har blivit av-alkoholiserade och innehåller mindre än 0,5% alkohol. Verkligheten är den att de alkoholfria vinerna inte kan vara helt samma i smak och doft som ett vanligt vin. Genom att kombinera vår långa erfarenhet av vinframställning och ny tillgänglig teknik har vi uppnått balans i doft och smak. Samtidigt bevarar vi den naturliga smakprofilen på både Riesling och Shiraz. 

För ytterligare information kontakta:
Karolina Lindholm, Brand Manager
E-post: karolina.lindholm@pernod-ricard.com
Telefon: 08-744 72 11 Mobil: 0709 43 22 25

Heléne Thideman, PR Manager
E-post: helene.thideman@pernod-ricard.com
Telefon: 08-744 73 70 Mobil: 0733 16 82 90