Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Gato Negro Cabernet Sauvignon Rosé - Spännande och prisvärd rosé från Chile

Den 2 maj lanseras vårens nyhet från Viña San Pedro i Chile - Gato Negro Cabernet Sauvignon Rosé - i beställningssortimentet på Systembolaget. Ett mycket prisvärt vin för bara 59 kr med struktur och balans.

Rosétiden närmar sig med stormsteg, maten blir lättare och vinerna vackert rosa. Rosévinerna har tagit ett fast grepp om de svenska konsumenterna och vi kan idag hitta allt från lätta, ljusa franska roséviner till nya världens mer fruktiga och fräscha viner.

Druvorna till Gato Negro Cabernet Sauvignon Rosé odlas speciellt med tanke på att göra detta rosévin och inte som en biprodukt i rödvinsproduktionen. Vinmakarna har valt ut sina druvor och behandlar vinrankorna som man ska för att vin med en härlig frukt och fräschör i balans.

-  Färgen på rosévin är viktig och på Viña San Pedro har vi valt att göra en ljus rosa ton med en brilliant och klar färg för att ytterligare förstärka vinets intryck. Gato Negro Cabernet Sauvignon Rosé är ett torrt vin med en restsockerhalt på 3,5 g/l. Vi fokuserar på ett fräscht, fruktigt och mjukt vin utan bitterhet i avslutet säger vinmakare Carlos Chandia.

FÄRG: Klar, brilliant rosa

SMAK: Livlig och frisk smak av mogen frukt, fin balans och en frisk och god avslutning.

PASSAR TILL: Som apéritif eller till lättare rätter som sallader och fisk och skaldjur av alla de slag.

Gato Negro Cabernet Sauvignon Rosé
Varu nr 72295
Alk halt 12,5%
Pris 59 kr

För ytterligare information kontakta: 

Heléne Reuterwall Thideman
PR Manager Pernod Ricard Sweden
E-post: helene.reuterwall-thideman@pernod-ricard.com
Telefon: 08-744 73 70

Viña San Pedro är en av de stora vinerierna i Chile med vingårdar spridda över nästan alla regioner. Med kraft, nyfikenhet och innovation är de mycket långt framme i vinutvecklingens Chile. Sedan många år arbetar man mycket målmedvetet för en hållbar miljö, att alltid arbeta klimatsmart så att så lite vatten som möjligt används. Viña San Pedro är rädda om sina vingårdar och får dem på så sätt att bli hälsosamma, dessutom fokuserar de mycket på sitt sociala ansvar i ett mycket vitt perspektiv.