Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Förläng sommaren på italienskt vis

Även om semestern är över kan vi ta med oss goda vanor från sommarens resor. Varje år besöker över en halv miljon svenskar Italien. Förutom god mat och dryck är italienarna kända för konsten att njuta av livet varje dag, något att inspireras av när hösten smyger sig på. Nu återlanseras italienarnas egen favoritprosecco Zonin Prosecco Cuveé 1821 Brut i Sverige.

Även om semestern är över kan vi ta med oss goda vanor från sommarens resor. Varje år besöker över en halv miljon svenskar Italien. Förutom god mat och dryck är italienarna kända för konsten att njuta av livet varje dag, något att inspireras av när hösten smyger sig på. Nu återlanseras italienarnas egen favoritprosecco Zonin Prosecco Cuveé 1821 Brut i Sverige. Är du en av de många svenskarna som besökt Italien i sommar är chansen stor att du druckit den friska, bubblande Zoninen.

– Zonin anses vara italienarnas älsklingsprosecco som man gärna samlas kring för att sätta guldkant på vardagen, säger Louise Key-Hedberg, produktchef för Zonin på Pernod Ricard i Sverige.

Zonin är Italiens mest sålda Proseccos och har vunnit fler utmärkelser internationellt sett än någon annan Prosecco. Nu senast vann Zonin Prosecco Cuvée 1821, Platinum i 2014 San Diego International Wine Competition.  

För den som vill återuppleva italienarnas favoritprosecco finns nu Zonin Prosecco cuveé 1821 Brut att beställa genom Systembolagets beställningssortiment.

Prosecco en allt starkare trend

Svenskar köper allt mer mousserande vin. Systembolagets försäljningsstatistik visar på en ökning med omkring nio procent under året som gick. Prosecco går starkast framåt, med en ökning på över 30 procent bara det senaste året.

Det är inte bara i Sverige som proseccotrenden är stor. Zonin Prosecco Cuveé 1821 har seglat upp på topplistorna både i USA, England och i Tyskland. Varumärket är idag ett av de snabbast växande bland Proseccoviner både i Europa och övriga delar av världen.  

Produktfakta

Beskrivning:
Ljusgul nyans med mycket fina bubblor. Intensiv och fyllig doft med fruktiga aromer och blommiga inslag. Välbalanserad och torr i smaken med delikat äppelkaraktär och mandeltoner som är typiska för Glera-druvan. En utmärkt apéritif som också passar bra tillsammans med lättare rätter och till desserter. Kan med fördel serveras genomgående till en middag så länge rätterna inte är för kryddiga.

Zonin Prosecco Cuveé 1821
Artikel nr: 77299
Pris: 87 kr
Alkoholhalt: 11 %
Volym: 750 ml

Beställ: www.systembolaget.se/77299

Högupplöst bild finns i pressrummet på MyNewsdesk.

För mer information kontakta gärna:
Louise Key-Hedberg, Category Manager Wine, Pernod Ricard Sweden
Mobile, +46 709 43 22 22, louise.key-hedberg@pernod-ricard.com

Emilie Thorsén, Kärnhuset
+ 46 739 60 06 31, emilie@karnhuset.net

Om Casa Vinicola Zonin
Företaget är ett av de största familjeägda vinhusen i Italien och en av de mest populära i Europa. Zonin Family Estates skapar premium och ”fine wines” som representerar Italiens bredd i världen. De distribuerar, säljer och marknadsför viner från sina nio familjeegendomar lokaliserade i Italiens finaste vinproducerande regioner. Proseccon är den mest prisbelönta i världen. Casa Vinicola Zonin har vuxit kraftigt de senaste åren och ökat både exporten och antalet viner i sin portfölj och är ledande exportör av italienska viner till länder som USA, Tyskland, Japan, Storbritannien, Beneluxområdet, Schweiz och Australien.