Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Emil Åreng från Rex, Umeå kunglig vinnare i svenska finalen av Havana Club Grand Prix


Söndagen den 2a mars gick kvalet för Havana Club Grand Prix av stapeln i Stockholm. I Kungliga Operans lokaler tävlade 15 kvalificerade bartenders från hela landet om att få åka till Kuba och representera Sverige i den internationella finalen.

Stämningen var på topp, en marknadsplats à la Kuba hade byggts upp där fem barer stod utspridda kring ett torg. Uppdraget för kvällen var att blanda en ny kubansk klassiker. De tävlande delades upp i tre heat om fem i varje heat. Under 45minuter fick samtliga bartenders göra allt i sin makt för att försöka få juryns uppmärksamhet och få dem att välja just deras drink. Juryn bestod av 140 personer med anknytning till branschen.

Efter tre intensiva heat stod det klart att Emil Åreng var vinnaren. Det blir Emil och hans drink ”Minnie Minoso” som kommar att representera Sverige i den internationella finalen på Kuba. Emil Åreng jobbar till vardags på Rex i Umeå och han har en stor passion kring dryck.

Havana Club Grand Prix

Havana Club Grand Prix är en tävling som hålls vartannat år. Efter kvaltävlingar runt om i världen hålls finalen i Havana på Kuba. Under åren har tävlingen blivit en av de viktigaste och mest prestigefyllda tävlingarna för bartenders runt om i världen. Havana Club Grand Prix i Stockholm är ett samarrangemang mellan Café Opera och Pernod Ricard.

Havana Club

Den 27 oktober 1492 siktar Christopher Columbus Kubas kust, han hänförs av dess skönhet och mystik. Med sig har Columbus sockerrör från Asien som han planterar i Kubas välmående jordmån. Det visar sig att mikroklimatet på Kuba är perfekt för odling av sockerrör och produktionen ökar kraftigt under århundradena. Kubanerna lär sig snabbt att man kan använda sockerrören till att göra alkohol och 1878 slås dörrarna upp till Havana Clubs destilleri. Sedan 1993 ägs bolaget till hälften av den kubanska staten, till hälften av det franska företaget Pernod Ricard.