Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Absolut skapar konst med Andy Warhol igen - i samband med lanseringen av “Andy Warhol Edition”

Stockholm, 1 oktober, 2014 - Som en hyllning till Absoluts samarbete med Andy Warhol och den nya flaskan Andy Warhol Edition, kommer tre konstnärer försöka ta kontakt och skapa konst igen med Andy Warhol ikväll i New York, den 1 oktober. Flaskan finns på Systembolaget från och med november, och är en begränsad upplaga med Warhols kända originalmålning direkt på flaskan.

 

“Art is what you can get away with” – Andy Warhol

Som en hyllning till Absoluts samarbete med Andy Warhol och den nya flaskan Andy Warhol Edition, kommer tre konstnärer försöka ta kontakt och skapa konst igen med Andy Warhol ikväll i New York, den 1 oktober. Flaskan finns på Systembolaget från och med november, och är en begränsad upplaga med Warhols kända originalmålning direkt på flaskan.

Tre konstnärer kommer ikväll kl 20.00 (New York-tid), försöka skapa konst med Warhols ande under en aldrig tidigare skådad konstupplevelse i New York. Den svenska konstnären Leif Elggren kommer ta kontakt med Andy Warhol, tillsammans med ljusillustratören Schnellebuntibilder och den experimentella dj:n A-Trak, med hjälp av s.k. EVP-teknik. 

Från Leif Elggrens EVP maskin, som plockar upp ljudvågor från andra sidan, kommer rösterna från Andy Warhols ande omvandlas i Schnellebuntebilders interaktiva ljusinstallation och samspelas med A-Traks music. Tillsammans kommer de försöka skapa konst med Andy Warhol igen, för första gången efter hans död.

Hela världen kan delta via interaktiv kampanjsajt

Via absolut.com/warholspirit kommer folk från hela världen kunna vara en del av föreställningen och komma i kontakt med Warhols ande genom att livestreama de ljud som plockas upp från EVP-maskinen innan, under och efter föreställningen.

Om Andy Warhol Edition

Efter att ha samarbetet med tusentals konstnärer sedan Absoluts första konstnärssamarbete med Warhol 1986, är denna upplevelse det senaste i raden av banbrytande konstsamarbeten från Absolut. Inte bara omvandlar samarbetet perceptionen av vad som är konst, det ställer också en fråga som Warhol själv skulle kunnat fråga; ”Kommer de verkligen ta kontakt med Warhol, eller är det bara ett stunt?” Som Andy Warhol sa, ”Art is what you can get away with”.

En del av intäkterna från flaskan går till The Andy Warhol Foundations stöddonationer till samtida bildkonst.

För mer information kontakta gärna:

Yann Fränckel
Brand Manager Vodka
Pernod Ricard Sweden
Tel +46 709 195 395
E-post yann.franckel@pernod-ricard.com

För att ta del av fler nyheter från Absolut, anmäl ditt intresse här Absolut News

För högupplösta bilder:

https://www.dropbox.com/sh/b45oj0mggkpqn3u/AACxo7t33lLmZDU-v_DYV47Qa?dl=0 

Film som introducerar projektet:

https://www.youtube.com/watch?v=zXQJrCLgQ1s