Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Italiens mest populära Prosecco lanseras i Sverige

Zonin är Italiens mest sålda Prosecco och har vunnit fler utmärkelser internationellt sett än någon annan Prosecco. Nu senast vann Zonin Prosecco Cuvée 1821, Platinum i 2014 San Diego International Wine Competition. Välbalanserad och torr i smaken med delikat äppelkaraktär och mandeltoner. En utmärkt apéritif som också passar bra tillsammans med lättare rätter och till desserter.

Njut som en italienare!

Zonin är Italiens mest sålda Proseccos och har vunnit fler utmärkelser internationellt sett än någon annan Prosecco. Nu senast vann Zonin Prosecco Cuvée 1821, Platinum i 2014 San Diego International Wine Competition. I sju generationer har familjen Zonin producerat vin och utvecklat och förädlat konsten att göra kvalitétsprosecco.

Prosecco är friskare än de flesta andra mousserande viner, vilket gör drycken populär att njuta av vid sommarens många sociala tillfällen.

– Zonin Prosecco cuveé 1821 Brut är italienarnas älsklingsprosecco som man gärna samlas kring för att sätta guldkant på vardagen. Smaken är ljuvligt frisk och passar svenskens preferenser för ett lätt mousserande sommarvin perfekt, säger Louise Key-Hedberg, produktchef för Zonin på Pernod Ricard i Sverige.

Nu lanseras Zonin Prosecco Cuveé 1821 Brut i Sverige och finns att beställa genom Systembolagets beställningssortiment, www.systembolaget.se/77299.

Prosecco en allt starkare trend

Svenskar köper allt mer mousserande vin. Systembolagets försäljningsstatistik visar på en ökning med omkring nio procent under året som gick. Prosecco går starkast framåt, med tre gånger så stor ökning som för kategorin mousserande viner.

Det är inte bara i Sverige som proseccotrenden är stor. Zonin Prosecco Cuveé 1821 har seglat upp på topplistorna både i USA, England och i Tyskland. Varumärket är idag ett av de snabbast växande bland Proseccoviner både i Europa och övriga delar av världen.  

Produktfakta

Beskrivning:

Ljusgul nyans med mycket fina bubblor. Intensiv och fyllig doft med fruktiga aromer och blommiga inslag. Välbalanserad och torr i smaken med delikat äppelkaraktär och mandeltoner som är typiska för Glera-druvan. En utmärkt apéritif som också passar bra tillsammans med lättare rätter och till desserter. Kan med fördel serveras genomgående till en middag så länge rätterna inte är för kryddiga.

Zonin Prosecco Cuveé 1821

Artikel nr: 77299

Pris: 87 kr

Alkoholhalt: 11 %

Volym: 750 ml

Beställ: www.systembolaget.se/77299

För mer information kontakta gärna:
Louise Key-Hedberg, Category Manager Wine, Pernod Ricards Sweden
+46 709 43 22 22, louise.key-hedberg@pernod-ricard.com

Emilie Thorsén, Kärnhuset
+ 46 739 6006 31, emilie@karnhuset.net

Om Casa Vinicola Zonin
Företaget är ett av de största familjeägda vinhusen i Italien och en av de mest populära i Europa. Zonin Family Estates skapar premium och ”fine wines” som representerar Italiens bredd i världen. De distribuerar, säljer och marknadsför viner från sina nio familjeegendomar lokaliserade i Italiens finaste vinproducerande regioner. Proseccon är den mest prisbelönta i världen. Casa Vinicola Zonin har vuxit kraftigt de senaste åren och ökat både exporten och antalet viner i sin portfölj och är ledande exportör av italienska viner till länder som USA, Tyskland, Japan, Storbritannien, Beneluxområdet, Schweiz och Australien.