Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Vårens vinnyheter från Pernod Ricard

Vårens vinnyheter från Pernod RicardVåren närmar sig med stormsteg och Pernod Ricard presenterar vårens många nyheter. Vinerna är ett starkt tillskott i Pernod Ricards vinportfölj

Våren närmar sig med stormsteg och Pernod Ricard presenterar vårens många nyheter med lansering 1 mars. Vinerna är ett starkt tillskott i Pernod Ricards vinportfölj

Från Viña San Pedro i Chile har vi glädjen att få presentera en smakrik nyhet – Castillo de Molina Reserva Carmenère, varunummer 6544, alkoholhalt 14%, 750 ml, pris 89 kr. Vinet har en mörklila färg, intensiv doft av björnbär, plommon och svartpeppar med inslag av vanilj, kaffe och choklad. Välbalanserat och fylligt vin med mjuka tanniner och fin syra.

Från Trakien i Bulgarien lanserar vi Domaine Boyar Pinot Noir, varunummer 2661, alkoholhalt 13%, 750 ml, pris 59 kr. Vinet är gjort till 85% på pinot noir och resten syrah. Ett prisvärt och välbalanserat vin från Bulgariens största privata vinfirma där man gjort viner sedan 1993. Vinet är ett utmärkt komplement till pasta, lättare kötträtter samt kyckling. 

Från Nya Zeeland kan vi återigen presentera Stoneleigh Pinot Noir Rosé, varunummer 6435, alkoholhalt 13%, 750 ml, pris 99 kr. Detta är ett hårt allokerat vin som nu återigen finns att hitta på svenska marknaden. Vinet har under jäsningen skalkontakt under 24 timmar vilket ger den läckra ljust hallonröda färgen. Vinet kalljäser för att ta fram rik smak ur druvorna. Ingen ek för maximal fräschör.

Från Stoneleigh introducerar vi för första gången de åtråvärda vinerna i världsklass Stoneleigh Rapaura Sauvignon Blanc, varunummer 95423, alkoholhalt 13%, 750 ml, pris 149 kr och Stoneleigh Rapaura Pinot Noir varunummer 95424, alkoholhalt 14%, 750 ml, pris 169 kr. Rapaura ligger på den norra delen av Wairau Valley i Marlborough och Stoneleigh finner man mitt i hjärtat av dalen. Vingården ligger i den del som kallas ”Golden mile” och det är från den forntida flodbädden och de stenar som täcker vingården som Stoneleigh hämtar sitt namn. Stenarna lagrar och reflekterar solens värme till vinstockarna. Detta förbättrar mognadsprocessen och gör att rötterna söker sig djupt ned för att plocka upp fukt och näring.

Sist men inte minst presenterar vi med glädje Brancott Estate Flight Sauvignon Blanc, varunummer 6314, alkoholhalt 9 %, 750 ml, pris 89 kr. Druvorna till Brancott Estate Flight Sauvignon Blanc skördas medvetet något tidigare för att skapa ett smakrikt och nyanserat vin med en naturligt lägre alkoholhalt. De pressas försiktigt och kalljäses i ståltankar för att bevara sin karaktär från både druvan och regionen. Perfekt vin till sallader, skaldjur eller som en aperitif.

- Med sina respektive typiska husstilar välkomnar vi de nya vinerna som bidrar med ytterligare bredd och valmöjligheter för våra vinkonsumenter, säger Louise Key-Hedberg som är Kategoriansvarig för Pernod Ricard Swedens vinportfölj.

För ytterligare information kontakta:
Louise Key-Hedberg
Category Manager Wine
E-post
louise.key-hedberg@pernod-ricard.com
Telefon: 08 744 73 22
Mobil  0709 43 22 22

Heléne Reuterwall Thideman
PR Manager
E-post:
helene.reuterwall-thideman@pernod-ricard.com
Telefon: 08-744 73 70
Mobil: 0733 16 82 90

http://barrel.nu
http://pernod-ricard-sweden.com

.