Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

The Glenlivet Distillery Visitor Centre är utsett till bästa sevärdhet i Skottland

The Glenlivet Distillery Visitor Centre, har uppmärksammats stort för sitt bidrag till den skotska turistnäringen. The Glenlivet’s state-of-the-art Distillery besökscenter utsågs till ”Best Visitor Attraction 2013” på den skotska Thistle Awards cermonin, organiserad av Visit Scotland och hölls den 15:e november.

The Glenlivet Distillery Visitor Centre, har uppmärksammats stort för sitt bidrag till den skotska turistnäringen. The Glenlivet’s state-of-the-art Distillery besökscenter utsågs till ”Best Visitor Attraction 2013” på den skotska Thistle Awards cermonin, organiserad av Visit Scotland och hölls den 15:e november.

Det presigefyllda priset överlämnades till medlemmarna i The Glenlivetteamet på en elegant ceremoni på Stirling Castle, värd var den populära programledaren från GMTV, Lorraine Kelly.

The Glenlivet Distillery Visitor Centre, som årligen lockar över 40 000 turister, hade inför 2013 års sommarsäsong gjort en rad förbättringar för att höja turistupplevelsen. Den kostnadsfria utställningen följer den fascinerade historien om The Glenlivet från dess början som det första licensierade destilleriet i Scotland’s Livet Valley till sin nuvarande position som världens nummer två single malt whisky. Ett stort urval av guidade turer finns samt möjligheten att tappa och köpa en personligt anpassad flaska från The Glenlivet 18 yo single cask urvalet. 
   

Caroline Mitchell, Visitor Centre Manager för The Glenlivet, säger; ”Vi är mycket glada över att The Glenlivet Distillery Visitor Centre har fått detta erkännande. Att bli utsedd till bästa sevärdhet i Skottland är en stor ära och betyder mycket för hela teamet på The Glenlivet. Vi har fantastiska medarbetare på destilleriet och besökscentret, som arbetar outtröttligt för att säkerställa den bästa möjliga upplevelsen för besökarna. Vi har det senaste året gjort ett antal förbättringar för att se till att ge våra besökare den bästa tänkbara upplevelsen här på The Glenlivet, framförallt genom den feedbacken vi fått från våra gäster. Så det är skönt att få ett erkännande för de ansträngningar vi har gjort med ett Thistle Award.”

Under 21år har det skotska Thistle Award stått för excellens och kvalitet inom tursitnäringen. Priset är allmänt erkänt som ett bevis på kompetens och professionalism inom hela turistnäringen, genom att belöna lokala företag som gör Skottland till en av de bästa besöksattraktionerna.

The Glenlivet Distillery ligger i Speysideregionen, vid floden Livet, strax innan den flyter ihop med Avon. Fabrikens grundare, George Smith, var den förste som ansökte om tillstånd att destillera år 1824 då nya regler krävde licens för tillverkning. Då hade han sedan länge, i hemlighet, bränt sin whisky hemma på gården, precis som sin far, farfar och de flesta grannar.

Den som gick över från olaglig till laglig verksamhet tog en avsevärd risk och betraktades ofta som en svikare av sina före detta hembrännar-kollegor. Därför utrustade sig George med två tunga pistoler, som han bar med sig under många år, för att förhindra eventuella hämndaktioner. När whiskyn Glenlivet blev känd utanför regionen började även andra tillverkare skriva Glenlivet på etiketten, eftersom namnet betraktades som en kvalitetsgaranti. Det gick så långt att destilleriets dåvarande ägare James Smith (son till grundaren George) ansökte om att få namnskydda sitt whiskymärke. Han fick sitt namnskydd och från år 1880 är det bara hans whisky som får kallas The Glenlivet. The Glenlivet är originalet!

Läs mer om The Glenlivet i Sverige här