Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Stoneleigh vinner guld på Concours Mondial du Sauvignon 2013

De stenmogna vinerna från Stoneleighs vingårdar i Marlborough fortsätter att glänsa och vinner guld och silver vid Concours Mondial du Sauvignon, som hölls i april i Loiredalen, Frankrike. Stoneleigh Marlborough Sauvignon Blanc 2012 var ett av endast två Nya Zeeland viner som vinner guld i Sauvignon non boisé (oekad Sauvignon), i kategorin 10€ och upp

De stenmogna vinerna från Stoneleighs vingårdar i Marlborough fortsätter att glänsa och vinner guld och silver vid Concours Mondial du Sauvignon, som hölls i april i Loiredalen, Frankrike.

Stoneleigh Marlborough Sauvignon Blanc 2012 var ett av endast två Nya Zeeländska viner som vinner guld i Sauvignon non boisé (oekad Sauvignon), i kategorin 10€ och upp.

Dessutom blev Stoneleigh Latitude Marlborough Sauvignon Blanc 2012 tilldelade silver i Sauvignon boisé, ett av endast två Nya Zeeländska viner som redovisas i kategorin.

"2012 var en utmärkt årgång för Marlborough Sauvignon Blanc. Att vinna guld och silver vid en internationell tävling, där mer än 20 länder är representerade, är något som vi är oerhört stolta över ", säger Jamie Marfell, Stoneleigh Chief Winemaker.

Sextio domare utvärderade 807 viner från 22 olika länder, däribland Nya Zeeland, Chile, Frankrike, Spanien och Italien.

Stoneleigh Marlborough Sauvignon Blanc 
art nr 6311
Pris 99 kr
Alk halt 12.5%
Årgång 2012 


Om Stoneleigh:
Stoneleigh, det ledande premiumvinet i Nya Zeeland, får sin stil från den naturliga miljön i Stoneleighs vingårdar med Rapaurajordar och distinkta solstenar.

Stoneleighs vinstockar är planterade bland kända solstenar, i gamla steniga flodbäddars jordar, kända för att leverera Stoneleighviner deras kvalitet och smak. Den s.k Rapauraregionen är något varmare än andra områden i Marlborough, som ger en tidig mognad och låter druvorna kunna skördas tidigare än i de flesta andra regioner. Resultatet är ett vin som är elegant och skarpt, men ändå intensivt - smaken av Stoneleigh.

Stoneleigh har åtagit sig hållbara metoder för vinodling och är ackrediterat enligt hållbar vinodling i Nya Zeeland (SWNZ). Planteringen av mer än 3.000 inhemska träd, buskar och lin på Stoneleighs vingård har genomförts så att ”Tuien”, en infödd fågel som lever av nektar, kunnat  återvända till Marlborough regionen. Avnjut Stoneleighs viner ansvarsfullt.

För mer information, kontakta oss gärna:

Heléne Reuterwall Thideman
PR Manager
Pernod Ricard Sweden
E-post helene.reuterwall-thideman@pernod-ricard.com
Tel 0733 16 82 90

Karolina Lindholm
Brand Manager
Pernod Ricard Sweden
E-post karolina.lindholm@pernod-ricard.com
Tel 0709 43 22 25