Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Richard Juhlin Blanc de Blancs, en elegant alkoholfri Sparkling

Med början 2 december lanserar MRG Wines i samarbete med Pernod Ricard Sweden, Richard Juhlin Blanc de Blancs i Systembolagets premiumbutiker. Ett elegant franskt mousserande chardonnayvin med krispig syra, balanserad fräschör och vackra toner av lime och gröna äpplen.

Med början 2 december lanserar MRG Wines i samarbete med Pernod Ricard Sweden, Richard Juhlin Blanc de Blancs i Systembolagets premiumbutiker. Ett elegant franskt mousserande chardonnayvin med krispig syra, balanserad fräschör och vackra toner av lime och gröna äpplen.

Vinet är framtaget i samarbete med världens främste champagneexpert Richard Juhlin och kommer att säljas under hans namn. Hans unika smak- och doftsinne har gett honom stjärnstatus och det är med stolthet vi lanserar detta alkoholfria mousserande vin tillsammans med honom.

Så här säger Richard om vinet, – Blanc de Blancs är en typ av champagne, gjord på 100 procent chardonnay druvor, precis som i vårt mousserande vin. Den är riktigt god, om jag får säga det själv, och att vi har lyckats så bra har gjort mig taggad att förverkliga ytterligare idéer.  Nästa sak jag vill titta på är till exempel hur lång tid de olika vinerna ska ligga på ekfat, genom att på plats vara med i processen från druva till slutgiltig produkt. När jag blir nöjd kommer vi att utöka portföljen.

Vi ser ett samarbete med MRG Wines som naturligt säger Isabelle Ducellier, vd för Pernod Ricard Sweden och fortsätter; - vi arbetar med omfattande projekt och program för att främja en måttlig konsumtion av alkoholhaltiga drycker och nu när MRG Wines har höjt kvalitén på alkoholfria viner ser vi stora möjligheter att positionera oss starkt på denna marknad med Richard Juhlins viner. Alla våra drycker med eller utan alkohol ska kunna njutas med god eftersmak.

Moa Gürbüzer,vd för MRG Wines tror och hoppas mycket på samarbetet, - vi har jobbat mycket med utvecklingen av våra viner. De som fanns på marknaden när jag började smakade inte riktigt vin. Med fokus på kvalitet, och med en önskan att få ner alkoholhalten till noll procent, har vi nu lyckats få en balans på smak och karaktär som vi är nöjda med. Med våra produkter får nu det alkoholfria segmentet större exponering och min förhoppning är att det också blir mer tillgängligt. 

Artikelnummer 1979
Pris 89kr

För mer information kontakta oss gärna:

Karolina Lindholm
Brand Manager
Pernod Ricard Sweden
Tel 0709 43 22 25
E-post karolina.lindholm@pernod-ricard.com

Heléne Reuterwall Thideman
PR Manager
Pernod Ricard Sweden
Tel 0733 16 82 90
E-post helene.reuterwall-thideman@pernod-ricard.com


MRG Wines är ett svenskt vinhus som utvecklar, producerar och distribuerar kvalitetsviner helt utan alkohol.  Moa Gürbüzer är grundare av MRG Wines, hon är socionom och terapeut i botten och har bland annat jobbat med familjer med alkoholproblematik.

Företagets vision är att göra alkoholfria drycker mer tillgängliga och att genom hög kvalitet vända upp och ned på gamla föreställningar och normer om alkoholfritt vin. Dryckerna har sitt ursprung i ett klassiskt hantverk men med ny patenterad teknik skapas moderna alkoholfria viner. MRG Wines ställer höga krav både på lokala producenter vad gäller råvaruhantering och på slutproduktens kvalitet och karaktär.