Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Pernord Ricard kraftsamlar kring ansvarsfullt arbete!

Idag den 5 juni samlar Pernod Ricard Nordic, Pernod Ricard Sweden och The Absolut Company alla sina drygt 800 medarbetare i Stockholm och Åhus kring sitt CSR arbete under namnet Responsib’ALL Day. Detta är ett världsomspännande initiativ inom Pernod Ricard sedan år 2011, där företaget vill medvetandegöra sitt arbete inom CSR området.

Idag den 5 juni samlar Pernod Ricard Nordic, Pernod Ricard Sweden och The Absolut Company alla sina drygt 800 medarbetare i Stockholm och Åhus kring sitt CSR arbete under namnet Responsib’ALL Day. Detta är ett världsomspännande initiativ inom Pernod Ricard sedan år 2011, där företaget vill medvetandegöra sitt arbete inom CSR området. Den här dagen samlas omkring 18 800 medarbetare i över 75 länder för att lära sig mer och engageras, vilket är unikt för dryckesindustrin. I år är temat de fem åtaganden som alkoholindustrin lämnat till WHO, för att reducera missbruk av alkohol.

Pernod Ricard har tillsammans med andra globala aktörer inom alkoholindustrin lämnat följande åtaganden:

·  bidra till ansvarsfull alkoholkonsumtion och att skjuta fram
   alkoholdebuten hos minderåriga

·  öka kännedomen om våra höga krav på marknadsföring

·  bidra till ökad medvetenhet genom konsumentinformation

·  förebygga att man inte kör alkoholpåverkad, och därmed
   minska en stor riskfaktor

·  engagera barer och restauranger i arbetet för en ansvarsfull hantering vid försäljning av alkohol

– Ansvarsfullt företagande är en viktig framgångsfaktor för oss, säger Paul Duffy, VD vid The Absolut Company. Vi har ett ansvar att föregå med gott exempel när det gäller marknadsföringen och användandet av våra produkter. Vår ambition är att vara bäst i klass inom den internationella spritbranschen.

– Alkohol är en njutning, men inte för alla och definitivt inte i alla situationer säger Isabelle Ducellier, VD för Pernod Ricard Sweden.  Som ledande koncern i branschen är det vårt ansvar att hela tiden arbeta för måttlig konsumtion och för att vissa grupper helt ska avstå från alkohol. Ungdomars tidiga alkoholdebut är ett problem som oroar många. Pernod Ricard stödjer, som vi visar här idag många initiativ som upplyser unga om riskerna.

– Sedan flera år tillbaka stödjer vi Prata Om Alkohol, ett utbildningsprogram för skolorna med syftet att kunna säga nej till grupptryck och avstå från alkohol. Programmet finns nu också i Danmark, Finland, Estland och fler länder är på gång. Internationellt har det fått uppmärksamhet för sin moderna pedagogik och positiva effekt, instämmer Fabrice Audan, VD för Pernod Ricard Nordic

Under dagen presenteras också att ABSOLUT VODKA nu når målet att bli klimatneutrala gällande energikonsumtionen i sina produktionsanläggningar. Genom ett konsekvent arbete för att minska koldioxidutsläppen har man under de senaste 8 åren minskat utsläppen med 70 % procent. Genom att köpa grön el från den 1 januari 2013 och investera i klimatprojekt för resterande del så uppnår man nu målet.

För mer information:
Mikael Sundström
CSR & Sustainability Manager
Pernod Ricard Nordic
Tel 0709 43 22 26
E-post mikael.sundstrom@pernod-ricard.com

Heléne Reuterwall Thideman
PR Manager
Pernod Ricard Sweden
Tel 0733 16 82 90
E-post helene.reuterwall-thideman@pernod-ricard.com

 

The Absolut Company har det globala ansvaret för produktion, utveckling och strategisk marknadsföring av ABSOLUT VODKA, MALIBU, KAHLÚA, WYBOROWA, Oddka, Luksusowa och Frïs. ABSOLUT VODKA är världens fjärde största spritvarumärke. All ABSOLUT VODKA tillverkas i Åhus, Skåne. MALIBU är världens  största rom med kokosnötsmak, med försäljning i över 150 länder. KAHLÚA kaffelikör är världsledande inom sitt segment. Sedan juli 2008 är The Absolut Company, tidigare Vin & Sprit, ett bolag inom Pernod Ricardkoncernen. Huvudkontoret ligger i Stockholm, VD är Paul Duffy.