Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Pernod Ricard lanserar sitt nya och specialdesignade sushivin - Jacob’s Creek Wah.

Jacob’s Creek Wah Pernod Ricard lanserar sitt nya och specialdesignade sushivin - Jacob’s Creek Wah. Vinet är resultatet av ett unikt samarbete mellan japanen Mamoru Sugiyama och australienska Rebekah Richardson.

Jacob’s Creek Wah

Pernod Ricard lanserar sitt nya och specialdesignade sushivin - Jacob’s Creek Wah. Vinet är resultatet av ett unikt samarbete mellan japanen Mamoru Sugiyama och australienska Rebekah Richardson.

Mamoru är 4:​​e generationen av sushikockar i familjen och ägare till topprestaurangen Ginza Sushi Kou Honten. Restaurangen ligger i det fashionabla Ginzadistriktet i Tokyo och innehar en av de åtråvärda stjärnorna från Guide Michelin.

Rebekah Richardson är en av de unga och mycket framstående vinmakarna på Jacob’s Creek i Australien. Tillsammans har de under lång tid skapat Jacob’s Creek Wah. Ett arbete som startade redan ute i vingården för att få fram rätt karaktär på druvorna.

Sushi, sashimi och det japanska köket är sedan många år omåttligt populärt över hela världen för sina rena, distinkta och naturliga smaker. Smaker som kräver lite extra eftertänksamhet att matcha mot vin. Jacob’s Creek Wah är gjord på druvor från Adelaide Hills speciellt för att passa perfekt till soyasås, dashi (en buljong som utgör ett fundament i den japanska matlagningen) men framför allt till sushi. Här har de fokuserat på de smaker i vinet som balanserar det söta, syrliga och salta ihop med texturen i det japanska köket.

Jacob’s Creek Wah är gjort på druvorna chardonnay, pinot grigio och sauvignon blanc. Vinet har en restsockerhalt på 2 gr/liter med alkoholhalt på 13%. Ett perfekt vin till sushi!

Vinet finns i beställningssortimentet på Systembolaget från 2 september.


Jacob’s Creek Wah
Varu nr 79919
Alk halt 13%, 750 ml
Pris 89 kr

För ytterligare information kontakta:

Karolina Lindholm
Pernod Ricard Sweden
Brand Manager
E-post: karolina.lindholm@pernod-ricard.com
Telefon: 08-744 72 11, 0709 43 22 25

Heléne Reuterwall Thideman
Pernod Ricard Sweden
PR Manager
E-post: helene.reuterwall-thideman@pernod-ricard.com
Telefon: 08-744 73 70, 0733 16 82 90