Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Pernod Ricard inleder samarbete med italienska vinproducenten Zonin

Vin- och spritproducenten Pernod Ricard och vinhuset Casa Vinicola Zonin inleder ett nordiskt samarbete, med start den 1 december 2013 i Norge och den 1 januari 2014 i Sverige och Finland

Vin- och spritproducenten Pernod Ricard och vinhuset Casa Vinicola Zonin inleder ett nordiskt samarbete, med start den 1 december 2013 i Norge och den 1 januari 2014 i Sverige och Finland.

Det innebär att Pernod Ricard representerar det breda utbudet av Zonins viner gentemot monopolen och sitt stora och väl etablerade nätverk av restaurangkunder. Zonin är det största familjeägda vinhuset i Italien med välkända viner som Rocca di Montemassi och Zonin Prosecco. Det är ett globalt varumärke, med viner från 7 viktiga regioner i Italien vilka finns representerad i över 100 länder.

”Vi är mycket nöjda över att få börja vårt samarbete med Zonin. Vinerna passar såväl för monopolen som för våra kräsna restaurangkunder och erbjuder ett perfekt komplement till Pernod Ricards nuvarande sortiment. Och vi har mycket gemensamt i våra visioner, något som troligen kommer från den starka familjebilden bakom de båda företagen.” säger Pauline Nåsén, ansvarig för den nordiska vinportföljen.

”Vi har kommit fram till att Pernod Ricard är den perfekta partnern för oss i den nordiska regionen. Deras kunskap om den internationella marknaden och det fantastiska distributionsnätverket stämmer väl överens med vad vi behöver för vårt breda utbud av välkända varumärken”, säger Giuseppe DiGioia, Exportdirektör.

Faktaruta Casa Vinicola Zonin

Företaget är ett av de största familjeägda vinhusen i Italien och en av de mest populära i Europa. Zonin Family Estates skapar premium och ”fine wines” som representerar Italiens bredd i världen. De distribuerar, säljer och marknadsför viner från sina nio familjeegendomar, lokaliserade i Italiens finaste vinproducerande regioner och deras Prosecco, den mest prisbelönta i världen. Casa Vinicola Zonin har vuxit kraftigt de senaste åren och ökat både exporten och antalet viner i sin portfölj och är ledande exportör av italienska viner till länder som USA, Tyskland, Japan, Storbritannien, Benelux området, Schweiz och Australien.


För mer information kontakta gärna:

Louise Key-Hedberg
Category Manager Wine
Mobile: +46 709 43 22 22
louise.key-hedberg@pernod-ricard.com

Heléne Reuterwall Thideman
PR Manager
Mobile: +46 733 16 82 90
helene.reuterwall-thideman@pernod-ricard.com