Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Nyhet! Brancott Estate Flight

Brancott Estate Flight är ett smakrikt vin med fruktig krispighet och lätt sötma som passar utmärkt till asiatisk mat men också till sallader och grillade skaldjur, eller andra Medelhavsrätter, nu på vårkanten. Vinet har en doft av mogna krusbär med tropiska aromer och passar därför även perfekt som en aperitif.

Ett smakrikt vin med fruktig krispighet och lätt sötma som passar utmärkt till asiatisk mat men också till sallader och grillade skaldjur, eller andra Medelhavsrätter, nu på vårkanten. Vinet har en doft av mogna krusbär med tropiska aromer och passar därför även perfekt som en aperitif.

År 1975 planterades de första Sauvignon Blanc rankorna på Brancott Vineyards i Marlborough-regionen, Nya Zeeland. De flesta trodde nog att detta ett var misstag på grund av Sydöns kalla klimat. Men vinmakaren Patrick Materman var övertygad om att det skulle fungera. Redan vid allra första årgången 1979 visade det sig att han haft rätt och Brancott Vineyard vann flera utmärkelser för sitt vin. Därmed etablerades också Nya Zeeland på världens vinarena och Sauvignon Blancviner från Marlborough är idag välkända för sin höga kvalitet.

Druvorna till Brancott Estate Flight Sauvignon Blanc skördas något tidigare för att skapa ett nyanserat smakrikt vin med en naturligt lägre alkoholhalt. Därefter pressas de försiktigt och kalljäses i ståltankar för att bevara druv- och regionskaraktären.

”Vi ser en trend över hela världen för viner som har en lägre alkoholhalt. Det efterfrågas av konsumenterna och har blivit mycket uppskattat i kombination med det asiatiska köket som ofta både är hett och lite sött i smaken”, säger Patrick Materman som numera är både Brancotts och Stoneleighs Chefsvinmakare. En nöjd vinmakare som ser fram emot 2013 års skörd, då klimatet i regionen detta år varit extra gynnsamt.

Information:
Varu nr:
6314
Pris: 89 kr
Volym: 750 ml
Årgång: 2012
Land: Nya Zeeland
Region: Marlborough
Doft: Mogna kursbär med tropiska aromer och en antydan till passionsfrukt
Smak: Ett fylligt vin med fruktig krispighet och en antydan av röd grapefrukt i syran.
Alkoholhalt: 9%

För varuprov eller bilder vänligen kontakta:
Caroline Cederroth Nylander
CNL Relations
E-post caroline@cnlrelations.com
Tel 070 7828644