Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Lansering av Strathisla 12 yo

NYHET FRÅN 2 APRIL Strathisla 12 yo är en flerfaldigt prisbelönt singelmalt från Speysides absolut äldsta destilleri, Strathisla Distillery. Whiskyn har lagrats 12 år på bourbon och sherryfat. I doft och smak kraftfull med viss krämighet och nötiga toner. Eftersmaken är lång med inslag av frukt.

NYHET FRÅN 2 APRIL
Strathisla 12 yo är en flerfaldigt prisbelönt single malt från Speysides absolut äldsta destilleri, Strathisla Distillery. Whiskyn har lagrats 12 år på bourbon och sherryfat. I doft och smak är denna whisky kraftfull med viss krämighet och nötiga toner. Eftersmaken är lång med inslag av frukt.

NY FLASKDESIGN
Genom att tillföra mjuka linjer, transparent glas och en väl genomarbetad etikett har Strathisla 12 yo nu ett mer nutida och klassikt utseende. Illustrationerna av  de kända pagoderna*  finns fortfarande kvar, men i ett något mer sparsmakat utförande, ett viktigt designelement med tanke på dess historiska betydelse.

- Strathisla 12 yo har genom noggrant designarbete fått en ordentlig uppryckning med sin nya flaska, vi är mycket stolta över att ha en single malt från världens äldsta destilleri i vår whiskyportfölj, säger Helena Stenlund, Brand Manager, Pernod Ricard Sweden AB

*) Strathisla Distillery´s pagoder är bland de första i Skottland och byggdes i slutet av 1800 talet. Vid tidpunkten var arkitekturen banbrytande både utseendemässigt och funktionell. Kombinationen av takens perfekta lutning och skorstenarnas design gav en betydligt förbättrad effekt av rökutsuget.

Lansering: 2 april
Artikelnummer: 10445 i Systembolagets ordinarie sortiment
Alkoholhalt: 40%
Land och region: Skottland, Speyside
Pris: 349 kr

SPEYSIDES ÄLDSTA DESTILLERI
Strathisla Distillery grundades 1786 av George Taylor och Alexander Milne och är det äldsta destilleriet i området Speyside. Det byggdes i dalgången Strath vid floden Isla. Namnet på destilleriet var från början Milltown Distillery. 1828 sålde George och Alexander destilleriet till William Longmore som drev det framgångsrikt under många år. 1850 byttes namnet till Strathisla Distillery, men 1870 skedde återigen ett namnbyte till Milton-Keith Distillery. Under mitten på 1880-talet brann det mesta av destilleriet ner och man byggde om det till det pittoreska utseende det har idag. De nya byggnaderna och pagoderna är bland de första i Skottland. Tack vare den vackra och klassiska arkitekturen är Strathisla Distillery idag K-märkt. I slutet av 1890 skedde återigen två namnbyten. Först till Strathisla och kort därefter Milton Distillery. Man var bland de första i Skottland som i slutet av 1800-talet lanserade sin whisky som single malt utöver att producera för blended-industrin. 1938 köpte affärsmannen Jay Pomeroy destilleriet. Tyvärr misskötte han det under andra världskriget och företaget försattes i konkurs. 1950 köptes destilleriet av den nuvarande ägaren, Chivas Brothers Ltd. Efter omfattande restaurering öppnade det igen under det nuvarande  namnet, Strathisla Distillery. På området har Chivas Brothers huvudkontor, laboratorium och en forskningsavdelning.

BILDER OCH VARUPROV
Önskar du varuprov, bilder eller ytterligare information kontakta:

Heléne Reuterwall Thideman
PR Manager, Pernod Ricard Sweden AB
E-post  helene.reuterwall-thideman@pernod-ricard.com
Tel 0733-16 82 90