Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Lansering av Longmorn 16 yo 1:a mars på Systembolaget

Longmorn 16 yo är en spektakulär non chill-filtered* singelmalt med smaken i centrum. Marmeladig ingress, strax pirrande krydda som växer med småcitrus i botten. Eftersmaken bär länge och har inslag av rökighet. En ”elitwhisky” som erbjuder en smakupplevelse utöver det vanliga.

Longmorn 16 yo är en spektakulär non chill-filtered singlé malt med smaken i centrum. Kylfiltrering innebär i korthet att whiskyn kyls ned för att  bl.a. filtrera bort fettsyror och partiklar. Kylfiltrering ger en klarare whisky. För att behålla karaktär och högre alkoholhalt kylfiltreras inte Longmorn 16 yo, d.v.s. den är non chill-filtered.

Longmorn 16 yo har en marmeladig ingress, en pirrande krydda som växer med småcitrus i botten. Eftersmaken bär länge och har inslag av rökighet.  En ”elitwhisky” som erbjuder en smakupplevelse utöver det vanliga. 

 - Elegans är ledordet för Longmorn 16 yo och innehållet med de olika designelementen skapar tillsammans en fulländad produkt för en riktig finsmakare. Flaskan pryds av bland annat lädergördel och metallemblem och levereras i en elegant förpackning säger Alexandra Wachtmeister, Brand Manager Pernod Ricard Sweden.

DOFT
Något söt och frisk i doften med inslag av kanel och muskot.

SMAK
Komplex och fyllig whisky med djup smak björnbär och eukalyptus med inslag av myntablad.

UTMÄRKELSER
Longmorn 16 yo är en prisbelönt whisky och har bland annat fått IWSC Gold Award 2010, vilket är en prestigefylld och eftertraktat utmärkelse (IWSC, International Wine and Spirits Competition)

Lansering: 1:a mars
Artikelnummer: 10440, Systembolagets ordinarie sortiment
Alkoholhalt: 48%
Land och region: Skottland, Speyside
Pris: 629 kr

BILDER OCH VARUPROV
Önskar du varuprov, bilder eller ytterligare information kontakta:

Heléne Reuterwall Thideman
PR Manager
Pernod Ricard Sweden 
helene.reuterwall-thideman@pernod-ricard.com
0733 16 82 90
08 744 73 70

SPEYSIDES OKÄNDA SUPERWHISKY
Longmorn är en av de stora personligheterna i Speyside. Det mesta av maltwhiskyn som produceras på destilleriet används i olika blended whiskies, men en del av den buteljeras och säljs som single malt efter 16 år. Longmorn 16 yo är en hyllad och kritikerrosad single lmalt med en unik framtoning. Den lanserades för första gången i mars 2007. Från och med 1:a mars i år finns Longmorn 16 yo i Systembolagets ordinarie sortiment här i Sverige. För en tid sedan recenserade Henrik Aflodal Longmorn 16 yo. I samband med recensionen skrev han även en medryckande skildring. Gå gärna in på länken och låt dig inspireras:

http://www.barrel.nu/en/Whisky/Speysides-okanda-superwhisky/