Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Brancott Estate glänser vid Concours Mondial du Sauvignon 2013

Brancott Estate glänser vid Concours Mondial du Sauvignon 2013 Pionjärerna av den ursprungliga Marlborough Sauvignon Blancen fortsätter att imponera på världen, Brancott Estate mottager två fina utmärkelser för sin 2012 vintage Sauvignon Blanc viner på den fjärde Concours Mondial du Sauvignon, som hölls i april i Loiredalen, Frankrike

Pionjärerna av den ursprungliga Marlborough Sauvignon Blancen fortsätter att imponera på världen, Brancott Estate mottog två fina utmärkelser för sin 2012 vintage Sauvignon Blanc viner på den fjärde Concours Mondial du Sauvignon, som hölls i april i Loiredalen, Frankrike.

Brancott Estate Marlborough Sauvignon Blanc 2012 var ett av endast två Nya Zeeländska viner som vinner guld i Sauvignon non boisé (oekad Sauvignon), i kategorin 10 euro och upp.

Dessutom vann Brancott Estate Letter Series 'B' Marlborough Sauvignon Blanc 2012 silver i Sauvignon boisé kategorin och var ett av endast två Nya Zeeländska viner som nämns kategorin.

Patrick Materman, Brancott Estates chefsvinmakare berättar "Det är mindre än 40 år sedan vi planterade de ursprungliga Sauvignon Blanc vinstockarna i Marlborough, vilket är mycket nytt jämfört med många av de länder som ställer upp i Concours Mondial du Sauvignon. Att bedömas fördelaktigt vid en världsomfattande tävling är en stor ära och ett bevis på att laget i Marlborough som har fortsatt att utforska potentialen för Sauvignon Blanc i ett svalare klimat".

Hållet årligen, syftar Concours Mondial du Sauvignon till att främja varieteterna och öka medvetenheten om det omfattande sortimentet av Sauvignon Blanc viner över hela världen.

Sextio domare utvärderade 807 viner från 22 tillverkande länder, däribland Nya Zeeland, Chile, Frankrike, Spanien och Italien.


Brancott Estate Marlborough Sauvignon Blanc
Art nr 71536
Pris 90 kr
Alk halt 13%

För mer information, kontakta oss gärna:

Heléne Reuterwall Thideman
PR Manager
Pernod Ricard Sweden
E-post helene.reuterwall-thideman@pernod-ricard.com
Tel 0733 16 82 90

Karolina Lindholm
Brand Manager
Pernod Ricard Sweden
E-post karolina.lindholm@pernod-ricard.com
Tel 0709 43 22 25


Om Brancott Estate:
Brancott ESTATE™. För att hedra vårt Marlborough arv, tar Brancott Estates viner sitt namn från vår hyllade Brancott Vineyard, hem för den ursprungliga Marlborough Sauvignon Blancen, ett av världens populäraste Nya Zeeländska vinstilar. År 1973 planterades Brancott Vineyard med vindruvor, ett beslut som gick emot den allmänna opinionen vid tiden, då sydliga ön hade för kyligt klimat för att odla druvor på. 1975 planterades de första Sauvignon Blanc druvorna i Marlborough på Brancott Vineyard. Denna banbrytande beslutsamhet och skicklighet hos våra vinproducenter och ”viticulturists” fortsätter att vara tydlig genom varje flaska, som är den omsorg och respekt för vårt land som tillåter var och en av oss att producera vin. Brancott Estates viner kommer från flera vingårdar.

Brancott ESTATe™ har åtagit sig att hållbara metoder för hållbar vinodling och är en av grundarna av Nya Zeelands ursprungliga hållbart vinodlandes initiativ, inrättat 1995. Detta program har sedan förvandlats till ”Hållbart vinodlande Nya Zeeland”(SWNZ). Alla vingårdar och vingårdar är ackrediterade enligt ordningen.