Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Absolut Originality – fyra miljoner individuella konstverk

Fyra miljoner flaskor, var och en i sin egen unika design med en droppe blå kobolt sammansmält med glaset. Den begränsade upplagan Absolut Originality kommer finnas på Systembolaget från och med november.

Fyra miljoner flaskor, var och en i sin egen unika design med en droppe blå kobolt sammansmält med glaset. Den begränsade upplagan Absolut Originality kommer finnas på Systembolaget från och med november.

”Absolut har en tradition av att utforska och experimentera med nya tekniker för att hitta fram till innovativa och uttrycksfulla produkter. När vi till en början såg hur droppen av koboltblå flöt samman med glaset visste vi inte alls hur resultatet skulle bli, men den första flaskan såg fantastisk ut. Det som startade som ett lekfullt experiment mynnade ut i fyra miljoner unika konstverk”, säger Anne Palmqvist, Sverigechef för Absolut.

Efter förra årets succé med Absolut Unique var förväntningarna höga inför årets begränsade upplaga. Nya tekniker testades och åtskilliga experiment gjordes för att fånga den känsla av kreativitet och kvalitet som genomsyrar varumärket Absolut.

Inspirationen hämtades från det traditionella svenska glashantverket. Att frigöra droppen av färg i glasmassan tar bara en millisekund och görs när massan når en temperatur på 1100 grader. Vid den här temperaturen är kobolten osynlig men då värmen sjunker framträder den unika blå nyansen i varje glasflaska. Strimman av kobolt bildar en vacker kontrast till det kristallklara glaset, och den blå färgen gör varje flaska unik.

Absolut Originality kommer finnas på Systembolaget från och med 1 november.
Artikelnummer 88
Pris 239 SEK.

Absolut Originality – drinkar

Med lanseringen av Absolut Originality introducerar Absolut även en serie nya drinkar som går helt i linje med den senaste bartrenden Gourmet Junk Cocktails: “Våra nya cocktails, som är framtagna av mixologer, är festliga och okonventionella. Lakrits, sockervadd och isglass på pinne är grymma garnityr och att servera en drink i en plastpåse eller syltburk kan vara både överraskande och chict”, säger Miranda Dickson, Director On Trade på Absolut.

Absolut Message in a Bottle
2 delar Absolut Vodka
¾ fläderblomssaft
⅓ färskpressad citronjuice
Tonic Water
En blå lakritsrem

Skaka alla ingredienser och häll upp på flaska. Lägg den blå lakritsremmen i flaskan och toppa med Tonic Water. Använd lakritsremmen som sugrör.

Absolut Punsch Bag
1 del Absolut Vodka
1 del Fino Sherry
2 delar kallt kamomillte
½ färskpressad citronjuice
¼ Triple Sec
¼ Tonic Water
Ätbara blå blommor

Skaka alla ingredienser och häll upp över is i en plastpåse, toppa med Tonic Water och de blå blommorna. Servera med ett sugrör.


För ytterligare information, vänligen kontakta:

Anne Palmqvist
Sverigechef för Absolut
e-post: Anne.Palmqvist@pernod-ricard.com
mob: 0732 75 35 27

Heléne Reuterwal Thideman
PR Manager på Pernod Ricard Sweden
e-post: helene.reuterwall-thideman@pernod-ricard.com
mob: 0733 16 82 90
 

The Absolut Company har det globala ansvaret för produktion, utveckling och strategisk marknadsföring av Absolut Vodka, Malibu, Kahlúa, Wyborowa, Luksusowa och Frïs. Absolut Vodka är världens fjärde största internationella spritvarumärke. All Absolut Vodka tillverkas i Åhus, Skåne. Malibu är världens största rombaserade spritdryck med kokosnötssmak, med försäljning i över 150 länder. Kahlúa kaffelikör är världsledande inom sitt segment. Sedan juli 2008 är The Absolut Company, tidigare Vin & Sprit, ett bolag inom Pernod Ricard-koncernen. Huvudkontoret ligger i Stockholm, VD är Paul Duffy.