Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

2 500 studenter informerades om ansvarsfull konsumtion av alkohol på ESN Sea Battle kryssningen

”Responsible Party” är ett program som implementerats av Pernod Ricard för att öka medvetenheten om ansvarsfull konsumtion av alkohol på studentfester. Den mest innovativa aspekten av programmet är att studenterna som arrangerar festen utses till ”Responsible Party Ambassadörer” för att öka medvetenheten bland sina vänner.

”Responsible Party” är ett program som implementerats av Pernod Ricard för att öka medvetenheten om ansvarsfull konsumtion av alkohol på studentfester. Den mest innovativa aspekten av programmet är att studenterna som arrangerar festen utses till ”Responsible Party Ambassadörer” för att öka medvetenheten bland sina vänner.

Den 22 – 24 april lanserades programmet på ”ESN Sea Battle”, en kryssning mellan Stockholm och Tallin. Det är ett av ESN Student Networks huvudevenemang som arrangeras av ESN Sverige i partnerskap med Pernod Ricard.

Vi bryr oss om studenterna och vill att de ska ha roligt när de har fest men vi vill att de gör det på ett ansvarsfullt sätt.  Att uppmuntra måttfull konsumtion och att utbilda unga vuxna är också ett prioriterat område i vår CSR strategi och en del av Pernod Ricardgruppens DNA, säger Isabelle Ducellier, CEO Pernod Ricard Sweden. 

Under den tre dagar långa kryssningen fanns 16 ”Responsible Party Ambassadörer” på plats, utbildade av Pernod Ricard, för att öka medvetenheten om riskerna med överdriven och olämplig konsumtion av alkohol bland 2 500 ESN studenter från Sverige, Danmark, Norge, Estland, Lettland och Litauen. Alla ambassadörer var utrustade med förebyggande material såsom alkoholmätare och BAC mätare (Blood in Alcohol Calculator). Tack vare en överenskommelse mellan Tallink Silja, serverades vatten kostnadsfritt till alla studenter. Pernod Ricard delade även ut gratis snacks.

Information om Responsible Party Program

Responsible Party är det första pan-Europeiska program som riktar sig till unga vuxna. Pernod Ricard har etablerat en förtroendeingivande relation med studentpartnern ESN som bidrar till programmets framgång.

Responsible Party är ett av Pernod Ricardgruppens åtaganden till European Alcohol and Health Forum, som tagits fram av European Commission (EU). Det här är ett förebyggande initiativ som bygger på ett icke kommersiellt partnerskap med ESN.

Sedan 2010 har mer än 140 fester arrangerats i 26 europeiska länder med en räckvidd av 90 000 deltagande studenter.

Vill du veta mer om programmet, besök
www.responsible-party.com 
www.facebook.com/resonsibleparty

För mer information kontakta gärna:

Mikael Sundström
CSR & Sustainability Manager
Pernod Ricard Nordic
Tel 0709 43 22 26
E-post mikael.sundstrom@pernod-ricard.com

Heléne Reuterwall Thideman
PR Manager
Pernod Ricard Sweden
Tel 0733 16 80 90
E-post helene.reuterwall-thideman@pernod-ricard.com