Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

The Absolut Companys konstsatsning

ABSOLUT VODKA för sitt konstarv vidare genom Absolut Art Bureau Absolut Art Bureau utvecklar det snart 30-åriga konstengagemang som ABSOLUT VODKA haft. Nu som partner till Art Basel, en av världens främsta mässor för moderna och samtida konst. Mässan äger rum årligen i Basel, Hongkong och Miami Beach. 5 december slogs portarna upp denna gång i Miami.

ABSOLUT VODKA för sitt konstarv vidare genom Absolut Art Bureau

Absolut Art Bureau utvecklar det snart 30-åriga konstengagemang som ABSOLUT VODKA haft. Nu som partner till Art Basel, en av världens främsta mässor för moderna och samtida konst. Mässan äger rum årligen i Basel, Hongkong och Miami Beach. 5 december slogs portarna upp denna gång i Miami.

Absolut Art Bureau, den nya del av The Absolut Company som ska föra konstarvet vidare, fortsätter sitt samarbete som partner av konstmässan Art Basel. Absolut Art Bureau uppmuntrar öppenhet och experimentlusta i alla visuella medier och sträcker sig över hela spektret av samtida konst.

– Vi är stolta över att kunna föra vårt kreativa arv vidare och nå nya målgrupper som utbyter idéer om konst, säger Ulrika Lövdahl, Global Art Manager, Absolut Art Bureau.

Absolut Art Bureau var även samarbetspartner till dOCUMENTA 2012, en av världens största konstutställningar som äger rum vart femte år i tyska Kassel.

En del av Absolut Art Bureaus uppdrag ligger i att föra diskursen vidare och skapa en plattform för utbyte av idéer. Absolut Art Bureau var därför partner till ”Art Basel Conversations” - ett forum för konstnärer, kuratorer, museichefer, samlare, kritiker och gallerister. Där möts de för att diskutera den globala konstmarknaden.

Absolut Art Bureau ser också det informella mötet som motor i diskursen och idéutbytet. Därför lät man konstnärskollektivet Los Carpineros från Kuba, skapa en konstinstallation som är en bar, Güiro, tänkt som ett forum för det informella mötet

– Vi ville ta tillvara på den sprudlande energi och entusiasm som Art Basel Miami genererar. Därför ville vi skapa en mötesplats där idéer kunde födas och samtalet fortsätta. Under dOCUMENTA i Kassel fanns vi med och skapade ”The Maybe Center for Conviviality”, och ”The Maybe Bar” och det var väldigt framgångsrikt, berättar Ulrika.

Absolut Art Bureau delar ut Absolut Art Award som har belönat konstnärer sedan 2009. Premieras görs dels en samtida konstnär och dels en konstskribent. Vinnarna presenteras i september 2013. Juryns ordförande är Carolyn Christov-Bakargiev som även är konstnärlig ledare för dOCUMENTA.

– Vi ser väldigt mycket framemot att dela ut Absolut Art Award på hemmaplan i Stockholm i höst. Vår ambition är att tillsammans med alla fantastiska muséer, gallerier och andra aktörer inom konst bjuda in till en riktig konsthelg, både för internationella gäster och för alla stockholmare, säger Ulrika.

GüiroGüiro är konstbarsinstallation som är skapad av det kubanska konstnärskollektivet Los Carpinteros och är en viktig del för att främja det informella mötet och idéutbyten under Art Basel. Baren hölls öppen under alla dagar som mässan och besökarna serverades drinkar baserade på ABSOLUT VODKA.

Los CarpinterosLos Carpinteros är en konstnärsgrupp baserad i Havana som under de senaste årtionden skapat några av de mest uppmärksammade verken från Kuba. Gruppen bildades 1991 och består av Marco Castillo, Dagoberto Rodríguez och tidigare även Alexandre Arrechea. Fokus i deras verk är ofta samspelet mellan samhället och konsten och presenteras ofta med en humoristisk underton. Los Carpinteros finns representerade på bl.a. Museum of Modern Art i New York och Tate Modern i London.

Absolut Art BureauAbsolut Art Bureau har till uppgift att förvalta det engagemang som ABSOLUT VODKA har inom konsten. Ett engagemang som går tillbaka till 1985 då konstnären Andy Warhol bjöds in för att göra reklamannonser inspirerade av ABSOLUT VODKA flaskan. Sedan dess har ABSOLUT VODKA samarbetat med över 500 konstnärer. Absolut Art Bureau vill främja nytänkande uttrycksätt i alla former av visuella medier inom den samtida konsten. 

Art BaselArt Basel är världens främsta konstmässa för moderna och samtida verk som hålls årligen i Basel, Hongkong eller Miami Beach. Beroende av vilken stad som är värd, är varje mässa unik när det kommer till utställda konstverk och medverkande gallerier.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Björn von Matérn, VP Corporate Communications
The Absolut Company
+46 (0)70 586 72 50
bjorn.vonmatern@pernod-ricard.com

Elin Wibell, Senior Manager Corporate Communications
The Absolut Company
 
+46 (0)70 190 10 41
elin.wibell@pernod-ricard.com

Eller besök: www.absolutartbureau.com