Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Responsib'All Day 2012 Pernod Ricards 18 000 medarbetare pausar sin verksamhet för att öka medvetenheten kring ungdomar och alkohol

För andra året i rad, mobiliserar Pernod Ricards Responsib'All Day alla medarbetare på de 5 kontinenterna, från Sydney till Shanghai, New Delhi, Tokyo, Stockholm, Johannesburg och São Paulo, under en kollektiv aktionsdag.

För andra året i rad, mobiliserar Pernod Ricards Responsib'All Day alla medarbetare på de 5 kontinenterna, från Sydney till Shanghai, New Delhi, Tokyo, Stockholm, Johannesburg och São Paulo, under en kollektiv aktionsdag.  Aktionsdagen stödjer flera internationella initiativ som tar upp den här frågan, en fråga som företaget har arbetat med i många år. Tack vare program som "Prata Om Alkohol" (Sverige), Erasmus-samarbetet "Responsible Party" (Europa) och "Safe Space" (Skottland), har nästan en halv miljon unga vuxna fått lära sig om ansvarsfullt drickande.

En mängd utställningar, forum med lokala myndigheter och ideella organisationer liksom utbildningsprogram genomförs i fler än 70 länder den här dagen.

I Sverige går Pernod Ricard Sweden, Pernod Ricard Nordic och The Absolut Company, som alla tillhör Pernod Ricard-gruppen, samman och tillbringar dagen på Fryshuset i Stockholm. Dagen omfattar gästtalare, diskussioner och aktioner för att ge medarbetarna information och inspiration för att utbilda unga vuxna kring ansvarsfullt drickande.

Alla medarbetare får enkla utbildningsverktyg som t.ex. skräddarsydda fickbroschyrer som kan vägleda dem och andra personer som är intresserade av att bekämpa olämplig alkoholkonsumtion, och hjälpa dem att ta upp ämnet "Alkohol och ungdomar" med sina familjer, vänner och i sin sociala omgivning. Målet är att Pernod Ricards 18 000 medarbetare direkt och personligen ska informera 100 000 individer.

Pierre Pringuet, CEO på Pernod Ricard, kommenterar: "Vi har främjat ansvarsfullt drickande i över 30 år. Idag är alla våra medarbetare mobiliserade för att hjälpa till att förändra saker och ting. Som företag är vi fast beslutna att stärka vårt engagemang med offentliga myndigheter och NGOer för att bekämpa olämpliga alkoholvanor."

Pernod Ricard har och har alltid haft ett starkt åtagande för CSR. Gruppen har arbetat för att förebygga risker förknippade med alkoholmissbruk sedan IREB (French Institute of Scientific Research and Study on Drink) grundades 1971. Dess årliga globala medvetandedag,  Responsib’All Day, är resultatet av ett aktivt engagemang världen över tillsammans med offentliga myndigheter, NGOer och andra.

Tack vare medarbetarnas överväldigande engagemang under Responsib’All Day förra året kunde initiativet "Safe Roads 4 Youth", som syftar till att genomföra förebyggande åtgärder kring rattonykterhet med unga vuxna, skapas. Det har redan kommit igång i Sydafrika, Argentina och Vietnam och kommer att övervakas och bedömas av oberoende vetenskapsmän.

"Missbruk eller olämplig konsumtion av produkter kan ha skadliga effekter på våra konsumenters hälsa och är emot våra värderingar och gruppens etiska grundsyn", tillägger Armand Hennon, Pernod Ricards Vice-President, Public Affairs, Frankrike: "Vårt budskap är tydligt: "Ingen alkohol om du är underårig, måttligt om du är över legal konsumtionsålder".

För mer information, var vänlig kontakta:

Paula Eriksson, VP Corporate Communications, The Absolut Company, +46 (0)70 190 12 07, paula.eriksson@pernod-ricard.com

 Per Anesten, Public Affairs, CSR & Communications Director, Pernod Ricard Nordic,
+46 (0)70 869 12 43, per.anesten@pernod-ricard.com

Pernod Ricard en av världens ledande företag när det gäller vin och sprit och 2010−2011 hade koncernen en omsättning på 7 643 miljoner €. Gruppen skapades 1975 genom samgåendet mellan Ricard och Pernod, och har genomgått en hållbar utveckling som byggt både på organisk tillväxt och förvärv: Seagram (2001), Allied Domecq (2005) och Vin & Sprit (2008). I Sverige representeras Pernod Ricard av marknadsbolaget Pernod Ricard Sweden, en del av klustret Pernod Ricard Nordic, och varumärkesbolaget The Absolut Company, med det globala ansvaret för produktion, utveckling och strategisk marknadsföring av ABSOLUT VODKA, MALIBU, KAHLÚA, Wyborowa, Luksusowa och Frïs.