Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Plymouth Gin får ny flaskdesign

Få ginmärken har en så traditionsrik historia som Plymouth Gin. Tillverkningen startades år 1793 på "The Black Friars Distillery" i Plymouth, England. Produktionen finns, än idag, alltså kvar på samma historiska plats ett stenkast från hamnen i Plymouth.

Få ginmärken har en så traditionsrik historia som Plymouth Gin. Tillverkningen startades år 1793 på "The Black Friars Distillery" i Plymouth, England. Produktionen finns, än idag, alltså kvar på samma historiska plats ett stenkast från hamnen i Plymouth.

Destilleriet som ursprungligen var ett kloster tillhörde Black Friars klosterorden, med en lång historia tillbaka till 1431. Det var ifrån Plymouths hamn som de stora äventyrarna gav sig ut i vida världen och det var också den plats där pilgrimerna stannade natten innan de seglade ut på fartyget Mayflower och den nya världen år 1620.

Alkoholproduktionen startade redan under 1600-talet men det var när Samuel Coates anslöt sig till företaget och skapade receptet till Plymouth gin som sagan började på allvar. Året var då 1793.

- Nu är det dags för ett rejält klädbyte på buteljen. Den nya flaskan, med sina raka eleganta linjer, reflekterar tydligt Art Deco eran på 1920-30 talet. En tid då Plymouth var den ledande ginen som då symboliserades av en flärdfull livsstil med cocktails och musik berättar Rai Fierro som är produktchef för Plymouth Gin i Sverige.

I och med förändringen ska en enastående produkt bli ett enastående varumärke. För att säkerställa att trogna Plymouth konsumenter fortfarande skulle känna igen sig i den nya flaskan gjordes flera stora konsumentundersökningar. Det framkom att årtalet 1793, munken, guldmedaljerna och skeppet skulle återfinnas på den nya flaskan. Alla representerade de Plymouths identitet.

Plymouth Gin destilleras nu som då i Plymouth i södra England och det rena, klara vattnet hämtas som det alltid gjort från floden Dartmoor. Man använder fortfarande de pot-stills i koppar som använts på företaget sedan år 1855.

Receptet följer fortfarande originalreceptet och innehåller sju örter och kryddor. Styrkan är precis som då 41,2%.

KARAKTÄR

Plymouth Gin har en egen, unik mild och mjuk smak där ingen ingrediens dominerar över den andra. Den har en viss, liten elegant sötma och avslutas med en lång, torr eftersmak.

Producent Coates & Co. Ltd
Alkoholhalt 41.2 %
Volym 700 ml
Art nr: 86234
Pris: 269 kr

För mer information
Heléne Thideman
0733 16 82 90
helene.thideman@pernod-ricard.com.

Rai Fierro
0706 10 70 50
rai.fierro@pernod-ricard.com