Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Martell Cordon Bleu firar 100 år!

I hundra år har Martell Cordon Bleu varit en ikon för cognac. Martell Cordon Bleus komplexa smak och prestigefyllda karaktär är ett resultat av en noggrant utvald blandning av eaux-de-vie som togs fram av Edouard Martell och källarmästaren Auguste Chapeau. I två år arbetade de tillsammans med att ta fram den perfekta cognacen, vilket resulterade i en unik sammansättning av över 100 eaux-de-vies.

I hundra år har Martell Cordon Bleu varit en ikon för cognac.  Martell Cordon Bleus komplexa smak och prestigefyllda karaktär är ett resultat av en noggrant utvald blandning av eaux-de-vie som togs fram av Edouard Martell och källarmästaren Auguste Chapeau. I två år arbetade de tillsammans med att ta fram den perfekta cognacen, vilket resulterade i en unik sammansättning av över 100 eaux-de-vies.  

Den stora delen av druvorna som används kommer från Borderiesregionen, den minsta och mest anrika regionen i Cognac, vilket ger Martell Cordon Bleu sin nötaktiga, söta och blommiga karaktär. I Martell Cordon Bleu finns även druvor från Grande och Petite Champagne samt Fins Bois vilka bidrar till smakens fina struktur och finess. Martell Cordon Bleu lagras på ekfat från Tronçais vilket bidrar till ett stort aromutbyte.

Martell Cordon Bleu lanserades 1912 och blev omedelbart erkänd världen över för sin komplexa smak och elegans. Idag är den en legend och given referens för cognac, med andra ord en riktig klassiker.

För att fira 100 års jubileumet av Martell Cordon Bleu har Martell designat en jubileumsupplaga. På flaskans etikett återfinns den traditionella Martell-loggan och 100 står skrivet i silver för att hylla jubileumet.

Martell Cordon Bleu
Varunr: tillfällig listning 104 69
Alk. halt: 40%, 700 ml
Pris: 1090 kr

Doft: Rund, komplex doft med kryddiga och blommiga toner. Elegant och raffinerad.
Smak: Komplex, mjuk och rund med rika frukt-och ekaromer samt en delikat mogen eftersmak.

För mer information kontakta:
Alexandra Wachtmeister
Brand Manager Dark Spirits
Pernod Ricard Sweden
Tel: +46709 43 22 17
E-post: alexandra.wachtmeister@pernod-ricard.com

Heléne Reuterwall Thideman
PR Manager
Pernod Ricard Sweden
Tel: +46 733 16 82 90
E-post: helene.reuterwall-thideman@pernod-ricard.com

Grundaren av Martell, Jean Martell kom från ön Jersey till Frankrike 1715. Han började sin karriär som diversehandlare där cognac ingick i sortimentet. Han gifte sig två gånger, båda gångerna med medlemmar i cognacsfamiljer, och kom på så sätt ytterligare in i cognacshandeln. Efter fem år hade Jean Martell lyckats så bra att han exporterade 40 000 fat årligen. År 1815 bestämde sig hans arvingar för att koncentrera sig enbart på den lyckade handeln med cognac. Martell drivs idag av den åttonde generationen och huset har varit konsekvent med att tillverkningen av Martell Cordon Bleu ska vara trogen med Martells och Chaupeaus expertis och blandning.