Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Lansering av Gustav Adolf Schmitt Riesling Trocken

Den 1 oktober lanseras ytterligare en produkt från tyska Moselland i Mosel-Saar-Ruwer - Moselland Gustav Adolf Schmitt Riesling. Moselland eG är det största kooperativet i Moseldalen och grundades 1968 av ett flertal små vingårdar som gick samman. 1986 bytte man namn och är idag det ledande kooperativet i Rheinland-Pfalz.Den 1 oktober lanseras ytterligare en produkt från tyska Moselland i Mosel-Saar-Ruwer - Moselland Gustav Adolf Schmitt Riesling. Moselland eG är det största kooperativet i Moseldalen och grundades 1968 av ett flertal små vingårdar som gick samman. 1986 bytte man namn och är idag det ledande kooperativet i Rheinland-Pfalz.

På Moselland kultiverar man över 2300 ha vinmark och producerar årligen 23 miljoner liter vin. De är stora på sin hemmamarknad samtidigt som de exporterar sina viner till mer än 25 länder över hela världen.

Det var besvärligt för de små vinodlarna att överleva själva och att gå ihop för smart logistik och effektivitet blev en nödvändighet i mitten på 1900-talet. Idag är ungefär hälften av vinodlarna (ca 2 500) i Mosel-Saar-Ruwer medlemmar i kooperativet där man utbyter erfarenheter och får hjälp med teknik och de senaste rönen.

Moselland har ett gott rykte för viner av hög och jämn kvalitet till priser som konsumenterna accepterar. De kallar sig stolt ”Die Rieslingexperten” och har följaktligen ett extra gott öga till druvan Riesling som står för över 40% av deras druvor. Men de odlar även druvor som Müller-thurgau, Pinot grigio, Pinot blanc, Silvaner, den lokala Elbling och Pinot noir.

Kooperativet har genomgått en omfattande generationsförändring och är idag ett ungt dynamiskt team som reser över hela världen. Huvudvinmakare är den unga och innovativa Manuel Brixius utbildad i Gaisenheim. Han har ett stort engagemang och passion för sitt jobb och ser tillsammans med sitt övriga team till så att alla medlemmar får bästa tänkbara stöd och endast levererar in toppkvalitet på druvorna in till vineriet.

Smakbeskrivning
Ljus gul färg. Frisk doft av grönt äpple, persika och aprikos. En krispig och trevlig riesling med smak av äpple, persika och citron, balanserad syra med ett trevligt torrt avslut.

Gustav Adolf Schmitt Riesling Trocken
Varu nr: 6003
12,5%, 750 ml
Pris: 64 kr

I Sverige finns sedan tidigare Moselland Organic (varu nr 5345, pris 59 kr), Moselland Riesling Kabinett (varu nr 5135, pris 59 kr), Riesling Spätlese (varu nr: 6657, pris 64 kr), och Riesling Kabinett 3000 ml (varu nr 5135, pris 175 kr).

För ytterligare information kontakta:
Josefin Andreasson, E-post: josefin.andreasson@pernod-ricard.com
Telefon
: 0703 77 70 85
08-744 74 62

Heléne Reuterwall Thideman, E-post: helene.reuterwall-thideman@pernod-ricard.com
Telefon
: 0733 16 82 90
08-744 73 70

http://moselland.de
http://barrel.nu