Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Irish Distillers meddelar att de nu har uppnått den smått fantastiska gränsen 4 miljoner sålda lådor Jameson whiskey!

Som ett av Irlands främsta exportvaror spelar Jameson en nyckelroll i uppbyggnaden av landets ekonomi. Whiskeyn som har destillerats i Midleton, Co Cork, sedan 1975 och fick nyligen en investering på 100 miljoner euro av Irish Distillers för att kunna utöka kapaciteten för framtida bruk, då den nu redan går för full kapacitet.

Över 1 miljon av dessa lådor har sålts enbart i USA, och föregås av 23 års konstant tillväxt för märket.

Som ett av Irlands främsta exportvaror spelar Jameson en nyckelroll i uppbyggnaden av landets ekonomi. Whiskeyn som har destillerats i Midleton, Co Cork, sedan 1975 och fick nyligen en investering på 100 miljoner euro av Irish Distillers för att kunna utöka kapaciteten för framtida bruk, då den nu redan går för full kapacitet.

- Vi är överlyckliga och stolta över att nått milstolpen fyra miljoner sålda lådor.1988 sålde Jameson bara 466 000 lådor, när Irish Destillers anslöt sig till Pernod Ricard, och Irland var främsta marknaden. Sedan dess har tillväxten varit enorm, nu med en export till över 50 länder globalt. Att ha nått milstolpen fyra miljoner lådor betyder att över 1,3 miljarder glas Jameson dracks världen över förra året, ett bevis på den stora framgången som märket haft, och det visar även på den stora potentialen som finns för företagets irländska portfölj berättar Anna Malmhake, VD för Irish Distillers.

För mer information kontakta gärna
Niklas Lindquist
Category Manager Dark Spirits
Pernod Ricard Sweden
Tel 0706 37 57 31
E-post niklas.lindquist@pernod-ricard.com

Heléne Reuterwall Thideman
PR Manager
Pernod Ricard Sweden
Tel 0733 16 82 90
E-post helene.reuterwall-thideman@pernod-ricard.com

John Jameson grundade sitt Bow Street Distillery i Dublin år 1780 med ambitionen att frambringa världens bästa whiskey. John Jameson’s spirit of excellence lever kvar än idag och förklarar varför Jameson är världens mest sålda irländska whiskey. John Jameson utformade den unika Jamesonstilen med trippeldestillering och pot still tillverkning – en tradition som fortlever och förvaltas av Master Distiller, Barry Crocket. Jameson tillverkas idag på Midleton Distillery i staden Midleton, nära Cork, på den irländska sydkusten. Midleton Distillery är Irlands största destilleri och här finns världens största pot still som rymmer drygt 142000 liter whiskey. Midleton är det enda destilleriet i världen som tillverkar pure pot still whiskey. 1966 förenades Midleton med Jameson och Powers för att bilda Irish Distillers.