Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Exklusiv nylansering av The Glenlivet Nàdurra Triumph 1991!

Från och med den 1 oktober finns återigen The Glenlivet Nàdurra Triumph på Systembolaget. Det finns idag 1662 flaskor kvar globalt och Sverige har tilldelats ca 1000 flaskor varav 960 stycken kommer att lanseras i en exklusiv T5 modul.

Från och med den 1 oktober finns återigen The Glenlivet Nàdurra Triumph på Systembolaget. Det finns idag 1662 flaskor kvar globalt och Sverige har tilldelats ca 1000 flaskor varav 960 stycken kommer att lanseras i en exklusiv T5 modul.

 Whiskyn kommer från speciellt utvalda fat och från endast en årgång destillerad på det gamla kornet ”Truimph”. De stora fatskillnaderna i årgången 1991 har gett Nàdurra Triumph en distinkt karaktär. En större del av första- och en andra gång fyllda fat har använts till Nàdurra Triumph för att ge den en intensiv, fruktig doft i kontrast mot 18 yo som domineras mer av en krämig kolaton.

Vattnet till The Glenlivet whisky kommer från Josies Well som är en lång underjordisk källa som inte påverkas särskilt mycket av torven i området. Vattnet här lagras i minst 18 år innan det hämtas i källan

The Glenlivet Distillery ligger i Speysideregionen, vid floden Livet, strax innan den flyter ihop med Avon. Fabrikens grundare George Smith var den första som ansökte om tillstånd att destillera år 1824 då nya regler krävde licens för tillverkning. Då hade han sedan länge och i hemlighet bränt sin whisky hemma på gården. Precis som både hans far, hans farfar och de flesta grannar gjorde. Den som gick över från olaglig till laglig verksamhet tog en avsevärd risk och betraktades ofta som en svikare av sina före detta hembrännarkollegor. Därför utrustade sig George med två tunga pistoler som han sedan bar med sig under många år för att förhindra eventuella hämndaktioner.

 När whiskyn Glenlivet blev känd utanför regionen började även andra tillverkare skriva Glenlivet på etiketten eftersom namnet betraktades som en kvalitetsgaranti. Det gick så långt att dåvarande ägare James Smith (son till George Smith) ansökte om att få namnskydda sitt whiskymärke Glenlivet. Det blev till slut verklighet och från 1880 är det bara hans whisky som får kallas The Glenlivet. The Glenlivet är alltså originalet!

Färg: Gul färg. 
Doft: Stor, komplex, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av aprikos, honung, halm, citrus och vanilj. 
Smak: Elegant, balanserad, fruktig smak med tydlig fatkaraktär, inslag av päron, aprikos, honung och hasselnötter.

The Glenlivet Nàdurra Triumph 1991
Varu nr 10254
Pris 595:-
Alkoholhalt  48%

Alexandra Bjaröy
Brand Manager Dark Spirits
Pernod Ricard Sweden
Tel  0709 43 22 17
E-mail: alexandra.bjaroy@pernod-ricard.com

Heléne Reuterwall Thideman
PR Manager
Pernod Ricard Sweden
Tel 0733 16 82 90
E-post helene.reuterwall-thideman@pernod-ricard.com