Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Bästa Champagne/mousserande vin 2012 enligt Munskänkarna!

Under mässan Mitt Kök fick Mumm Blanc de Blancs de Cramant mottaga Munskänkarnas prestigeladdade pris Bästa Champagne/mousserande 2012

Under mässan Mitt Kök fick Mumm Blanc de Blancs de Cramant mottaga Munskänkarnas prestigeladdade pris Bästa Champagne/mousserande vin 2012!
http://www.munskankarna.se/

Mumm Blanc de Blancs de Cramant är en ren Grand Cru Cuvée gjord på de bästa druvor från G.H. Mumm. Druvorna kommer från G.H. Mumms egna Grand Cru vingårdar söder om Epernay och görs till 100% på druvan Chardonnay.

Namnet Cramant kommer från att man ursprungligen buteljerade vinet med ett lägre tryck och vinet fick således inte kallas Champagne. Vinet är en hyllning till de exceptionella vingårdarna där endast Chardonnay odlas och används till de allra bästa cuvéerna. Druvorna från de olika vingårdarna jäses separat och blandas sedan ihop till en cuvée. Andra jäsning sker på butelj och vinet vilar sedan på sin jästfällning i tre år.

Mumm Blanc de Blancs de Cramant är en non vintage (utan årgång), görs endast de bästa åren då Chardonnaydruvorna uppnår viss mognad och kvalitet.

Mumm Blanc de Blancs de Cramant
Varu nr 77578 (Beställningssortiment)
Alk halt 12%, 750 ml
Pris 795 kr

Färg Klar ren färg med tydlig ungdomlig grön färg
Doft Ren och frisk med tydliga inslag av mineral, gröna äpplen, grapefrukt och citrus
Smak Knastertorr frisk smak med knivskarpa syror och rostade toner. Lång, torr och balanserad eftersmak

G.H. Mumm ligger i Reims och ända sedan år 1827 då G.H. Mumm startades har kvalitet varit det viktigaste redskapet. Didier Mariotti är vinmakaren och har under de senaste 9 åren förvandlat Mumm till en unik champagne med det lilla extra. G.H. Mumm har över 218 hektar, rankad 98% på kvalitetsskalan varav 170 hektar är Grand Cru lägen som Ay, Bouzy, Ambonnay, Verzy, Verzenay, Avize och Cramant.

För mer information kontakta
Josefin Andreasson
Brand Manager
Pernod Ricard Sweden
Tel 0703 77 70 85
E-post josefin.andreasson@pernod-ricard.com

Heléne Reuterwall Thideman
PR Manager
Pernod Ricard Sweden
Tel 0733 16 82 90
E-post helene.reuterwall-thideman@pernod-ricard.com