Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

”Årets vin” på Lakritsfestivalen

Med särskilt fokus på den svenska smakpaletten och vårt varierade kök strävar Castillo de Molina ständigt efter att utveckla sina viner. Därför är det extra roligt att vara utvald av Lakritsfestivalen, som även de strävar efter att utmana smaklökarna, som Årets vin till lakrits.

Med särskilt fokus på den svenska smakpaletten och vårt varierade kök strävar Castillo de Molina ständigt efter att utveckla sina viner. Därför är det extra roligt att vara utvald av Lakritsfestivalen, som även de strävar efter att utmana smaklökarna, som Årets vin till lakrits.

Viner av druvorna cabernet sauvignon respektive sauvignon blanc kanske inte normalt förknippas med lakrits. Lakrits är sött och det talar för den gamla regeln att sött får vinet att strama upp sig, men med lakrits är det märkligt nog tvärtom. Den råa lakritsen har en fantastisk förmåga att ta fram smaken i vinet på ett spännande sätt hos vinet och trolla bort de barska garvsyrorna. Prova själv tillsammans med en flaska Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc eller Castillo de Molina Reserva Cabernet Sauvignon. Det är en spännande och ovanlig kombination.

 Lakritsfestivalen är Sveriges enda årliga lakritsfest är inne på sitt fjärde år och äger rum den 
21 - 22 april, i år i ännu större lokaler, på Münchenbryggeriet i Stockholm. Festivalen är en mötesplats för alla lakritsälskare, en fest fylld med läckra smakupplevelser, spännande aktiviteter och ny kunskap om lakrits.

 Så låt lakritsen ta plats i mer än godis och praliner. Varför inte i en sås, i en gryta eller kopiera den engelska kocken Hestor Blumenthal som blev världsberömd för sin lax rullad i lakrits.

Pressackreditering
Anette Jonsson <anette@lakritsfestivalen.se>

 För ytterligare information kontakta:
Louise Key-Hedberg, E-post: louise.key-hedberg@pernod-ricard.com
Telefon
: 08-744 73 22
0709 43 22 22

Heléne Thideman, E-post: helene.thideman@pernod-ricard.com
Telefon
: 08-744 73 70
0733 16 82 90

http://castillodemolina.se/
http://barrel.nu
http://www.lakritsfestivalen.se/

 Årets Lakritsfestivalkock är Jacob Wismar. Inspireras av hans läckra recept där lakrits är goda smaksättaren.

Recept:

Lakritsgravad lax med ljumna rödbetor
4 port
300 g färsk laxsida
4 msk strösocker
4 msk salt
1 msk lakritspulver

Ljumna rödbetor
500 g kokta rödbetor
1 msk smör
1 strimlad rödlök
0.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
1 tsk balsamvinäger

 Laxen: Blanda ihop socker, salt, peppar och lakritspulver. Gnid in laxen med blandningen. Lägg ihop filéerna i en plastpåse. Knyt ihop påsen och förvara laxen i kylen. Vänd den gärna några gånger under tiden och beräkna gravningen till två dygn. Skiva laxen riktigt tunt.

Rödbetorna: Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, ca 30 minuter, beroende på storlek. Häll av vattnet och låt dem svalna något. Skala betorna(använd gärna plasthandskar för att undvika missfärgning) och dela dem i mindre bitar. Vänd ner smör, rödlök, balsamvinäger, salt och peppar.

Servera laxen med de ljumna rödbetorna, citron och en klick gräddfil.

Lakritskanderade nötter
3 dl blandande, naturella nötter
2 msk smör
3 msk socker
1 msk lakritspulver

Smält smöret i en medelvarm stekpanna. Tillsätt nötterna. Rosta dem lätt gyllenbruna. Tillsätt sedan socker och lakritspulver. Rör om noga tills sockret har smält och börjar fastna runt nötterna. Häll upp på bakplåtspapper att stelna.