Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

ABSOLUT och svenska stjärnartister skapar världsomspännande Drink- och musikupplevelser

Swedish House Mafia’s “Greyhound” – är den första låten inspirerad av en cocktail från ABSOLUT. Det är även startskottet för den globala kampanj som ABSOLUT skapat för att förena musikupplevelser med cocktails.

Swedish House Mafia’s “Greyhound” – är den första låten inspirerad av en cocktail från ABSOLUT. Det är även startskottet för den globala kampanj som ABSOLUT skapat för att förena musikupplevelser med cocktails. Kampanjen är integrerad med Facebook där användarna kommer att kunna ta del av exklusivt material från dj-trion och även göra sina egna remixer på låtar av Swedish House Mafia och andra utvalda artister. Därigenom vill ABSOLUT inspirera från början till slutet av kvällen, från hemmet till utestället - där musik och cocktails går hand i hand.  

 Det nya samarbetet med Swedish House Mafia är en drinkupplevelse som tilltalar flera av våra sinnen, och är det senaste tillskottet i en mer än 30 år lång tradition av kreativa samarbeten inom musik, konst och mode så som Spike Jonze, Cee-Lo Green och Jay-Z. Tidigare välkända samarbeten har involverat Andy Warhol, Herb Ritts och Keith Haring.

  “Att samarbeta med ny och intressant populärkultur för att skapa något banbrytande är något som ABSOLUT varit pionjärer inom ända sedan tiden med Andy Warhol i mitten av 80-talet. Idag är det Swedish House Mafia som ger uttryck för populärkultur och därför känns väldigt naturligt att samarbeta med dem, säger Jonas Tåhlin global marknadschef på The Absolut Company.

 Materialet som är tillgängligt på Facebook är ett direkt resultat av vad som händer när man förenar enastående cocktails med banbrytande musiker. Swedish House Mafia exemplifierar detta med den nya “Greyhound” – en danslåt inspirerad av ABSOLUT GREYHOUND. Elektroniska greyhounds kapplöper i den tre minuter långa musikvideon och låten kan beskrivas som kraftig och dansvänlig house.

 ABSOLUT har samtidigt ingått ett samarbete med electro-popbandet Little Dragon och popundret Dan Black från Storbritannien för att fortsatt knyta drinkar till låtar och därigenom fortsätta att inspirera under de kommande månaderna. Musikernas olika stilar är en spegling av det mångfasetterade varumärket ABSOLUT. Kampanjen visar på att en perfekt cocktail är förenad med alla våra sinnen och då även hörseln.   

 "För oss är fansen nyckeln till en bra show" säger DJ Steve Angello. Axwell håller med: "Det handlar bara om fansen och hur de reagerar på musiken. Det är det som avgör hur och vad vi spelar under en show". Sebastian Ingrosso är inne på samma spår: "Som när vi spelade Greyhound för allra första gången framför 20 000 fans på Madison Square Garden och reaktionen var fantastisk, då fick vi gåshud."

"För oss i Swedish House Mafia var det självklart att jobba med ett sådant ikoniskt varumärke som Absolut. För oss känns slutresultatet, Greyhound, som ett perfekt samarbete" avslutar Steve Angello.

“ABSOLUT och Swedish House Mafia är två varumärken som har mycket gemensamt: kreativitet, nattliv och en svensk bakgrund mixad med global kännedom. Det är en spännande kombination, som illustreras med – ABSOLUT GREYHOUND” säger Jonas Tåhlin.

ABSOLUT GREYHOUND
1 del ABSOLUT VODKA
3 delar röd grapefruktjuice

Blanda ingredienserna, bygg över is i ett rocksglas och garnera med en grapefrukt.


●      Music video http://youtu.be/CmlRK8Da6GE

●      TVC 60 seconds http://youtu.be/cab8kfgOZ_4

●      TVC 30 seconds http://youtu.be/NV1ll9Nkc-Q

Via en Facebook-app kan besökare mixa sin egen version av Greyhound och de andra artisternas låtar, se videor och lära sig mer om drinkarna: www.absolut.com/remix

Swedish House Mafia’s låt Greyhound finns på iTunes och Spotify från och med 12 mars.

För mer information och material besök www.media.absolutcompany.com

För ytterligare information kontakta:
Helena Stenlund, ABSOLUT Sverige
E-post: helena.stenlund@pernod-ricard.com telefon: 08 744 73 38

Johanna Gradin, Jung Relations
E-post: johanna.gradin@jungrelations.com telefon: 070 668 57 12