Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

ABSOLUT MODE EDITION – ETT SAMTIDA SAMARBETE MED MODEVÄRLDEN

I dagarna lanseras ABSOLUT MODE på den svenska marknaden. MODE är en tribut till företagets långa samarbete med modevärlden. I kampanjen för MODE syns bland annat supermodellen Shannan Click som har fotograferats av den ansedda modefotografen Sharif Hamza. Dessutom har modedesignern Gareth Pugh skapat en handgjord flaskkrage i 75 exemplar.

Nu  lanseras ABSOLUT MODE på den svenska marknaden. MODE är en tribut till företagets långa samarbete med modevärlden. I kampanjen för MODE syns bland annat supermodellen Shannan Click som har fotograferats av den ansedda modefotografen Sharif Hamza. Dessutom har modedesignern Gareth Pugh skapat en handgjord flaskkrage i 75 exemplar.

Ända sedan början av 1990-talet har ABSOLUT samarbetat med modedesigners. Bland dem kan nämnas, Tom Ford, Versace, Stella McCartney och Gaultier. Nu intensifierar ABSOLUT sitt engagemang inom mode genom att samarbeta med tre ledande namn från den samtida modescenen.

ABSOLUT MODE är en redesign av den klassiska flaskan från ABSOLUT. Flaskan har 12 facetterade kanter och ett midjeband av blått silke. På midjebandet sitter ett klädtypiskt märke med en broderad text. För att fånga den spegellika designen anlitades modefotografen Sharif Hamza som byggde en enorm prototyp av flaskan och placerade Shannan Click inuti med en midnattsblå kreation. Fotografierna används i den globala kampanjen.

”Det finns en underbar koppling mellan ABSOLUT och några av vår tids mest framstående fotografer, så som Helmut Newton och Herb Ritts. Det är en ära att få sålla sig till denna skara egendariska fotografer, säger Sharif Hamza”

För att fira lanseringen av ABSOLUT MODE samarbetade ABSOLUT även med den brittiske modedesignern Gareth Pugh. Pugh har gestaltat MODE genom en handgjord flaskkrage inspirerad av “Stealth Bomber” vapen från hans visning vår/sommar 2007. Lanseringsversionen av flaskan skapades i 75 unika exemplar.

ABSOLUT MODE kommer att lanseras i cirka 80 länder världen över och man förväntas sälja 2.7 miljoner flaskor. I Sverige kommer MODE att finnas tillgänglig under en begränsad period i beställningssortimentet på Systembolaget.

Priset är 349 kronor för 1 liter och beställningsnumret är 89711.

www.absolut.com/mode kan de som vill styla sin egen look genom att kombinera plagg från en online-kollektion på ett kreativt sätt. Looken går sedan att dela på Facebook eller publicera i galleriet

För ytterligare information vänligen kontakta:

Heléne Thideman
PR Manager
Pernod Ricard Sweden
helene.thideman@pernod-ricard.com 0733 16 82 90

The Absolut Company har det globala ansvaret för produktion och marknadsföring av ABSOLUT VODKA, MALIBU, KAHLÚA, Wyborowa, Luksusowa och Frïs. ABSOLUT VODKA är världens fjärde största internationella spritvarumärke. All ABSOLUT VODKA tillverkas i Åhus, Skåne. Malibu är världens största rom med kokosnötssmak, med försäljning i över 150 länder. Kahlúa kaffelikör är världsledande inom sitt segment.

Sedan juli 2008 är The Absolut Company ett bolag inom Pernod Ricard-koncernen. Huvudkontoret ligger i Stockholm.