Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

ABSOLUT ELYX LANSERAS PÅ UTVALDA RESTAURANGER OCH BARER

ABSOLUT ELYX LANSERAS PÅ UTVALDA RESTAURANGER OCH BARER TILLVERKAD FÖR HAND OCH DESTILLERAD I KOPPAR - FÖR EN NATURLIGT REN SMAK


ABSOLUT ELYX LANSERAS PÅ UTVALDA RESTAURANGER OCH BARER
TILLVERKAD FÖR HAND OCH DESTILLERAD I KOPPAR - FÖR EN NATURLIGT REN SMAK

ABSOLUT ELYX är en hyllning till den långa svenska traditionen av vodkatillverkning och produktionen har skett enligt gamla kunskaper som förts vidare från generation till generation av vodkatillverkare. Det innebär att ABSOLUT ELYX är skapad av finaste vintervete som destillerats i en koppardestillator från 1929.

Under 2012 kommer ABSOLUT ELYX att tillgängliggöras för konsumenter via Systembolagets beställningssortiment men redan nu lanseras ABSOLUT ELYX på ett fåtal utvalda restauranger och barer.

− Med ABSOLUT ELYX har vi skapat en vision för framtiden genom att  blicka bakåt. Vi har tagit vara på och förfinat kunskaper från vårt långa svenska arv av vodkatillverkning.
Till produktionen återtogs en koppardestillator från 1929 i bruk som styrs helt manuellt samt att enbart naturliga ingredienser av högsta kvalitet har använts. Det har resulterat i en vodka med ren och genuin smak, säger Krister Asplund, produktionschef på ABSOLUT.

ABSOLUT ELYX är en elegant vodka med tydlig karaktär - doften är fyllig med subtila inslag av blommiga och fruktiga toner. Smaken är frisk och ren, konsistensen är len och skapar en långvarig silkeslen känsla i munnen med inslag av viss kryddighet. ABSOLUT ELYX avnjuts helst oblandad eller tillsammans med enbart is men gör sig också bra i klassiska cocktails där konsistensen och renheten i smaken kommer till sin fulla rätt.

− Att vi skapat en vision för framtiden genom att blicka bakåt återspeglas även i flaskans siluett som är en kvadratisk tolkning av den klassiska ABSOLUT-flaskan. De kopparfärgade detaljerna symboliserar koppardestillationen och den distinkta designen visar på den naturliga renheten hos ABSOLUT ELYX, säger Anne Palmqvist, Sverigechef på ABSOLUT.

Naturliga ingredienser
Till ABSOLUT ELYX har enbart naturliga ingredienser använts. Hela produktionskedjan, från att vetet planteras till destillering och slutligen att vodkan tappas på flaska, utförs inom 2,5 mil från Åhus i Skåne. ABSOLUT ELYX har tillverkats av vintervete från den familjeägda gården Råbelöf.

Vetet från Råbelöf håller högsta kvalitet då det har en perfekt balans mellan stärkelse och protein. Vattnet som används i tillverkningen kommer från en underjordisk källa under Åhus. Att vattnet filtrerats genom kalkgrunden har gjort det ovanligt rent och mjukt med en låg mineralhalt. Koppar skapar en naturligt ren smak.

ABSOLUT ELYX tillverkas manuellt i en destilleringsmaskin av koppar från 1929 vilket ger vodkan en naturligt ren smak och silkeslen konsistens som särskiljer sig från andra vodkasorter. Koppardestillering är det naturliga sättet att rena vodka och att destillatorns kolonner, pumpar och handsmidda pipor är gjorda av koppar gör att den till fullo tar tillvara på koppars naturligt renande egenskaper.

Tillverkad för hand enligt traditionella tekniker
ABSOLUT ELYX är resultatet av hantverksskicklighet in i minsta detalj och produktionen har skett helt manuellt. Inga som helst datorer har använts och den antika koppardestillatorn hanteras enbart av ett fåtal experter som ärvt sin kunskap från tidigare generationers vodkatillverkare.

Varje parti av ABSOLUT ELYX avsmakas också noggrant innan det godkänns och tappas på flaska. ABSOLUT ELYX lanseras nu på ett fåtal utvalda restauranger, barer och nattklubbar i Sverige, bland de utvalda finns Marie Laveau, Nobis Hotel, Ljunggren, Riche och Hotel Reisen i Stockholm samt Babel i Malmö och Brasserie Lipp i Göteborg.

ABSOLUT ELYX kommer även att bli tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment under 2012.
En flaska om 1 liter kommer att kosta cirka 689 kr.

ABSOLUT ELYX ON THE ROCK
50 ml ABSOLUT ELYX

Skär till ett lagom stort isblock så att det passar i ett glas i oldfashionedstil.
Häll sedan ABSOLUT ELYX över isen och servera.

ABSOLUT ELYX VODKA MARTINI
50 ml ABSOLUT ELYX
10 ml extra torr vermouth
1 grön inlagd oliv med kärnan kvar

Mät upp vermouth i en shaker och fyll den sedan med is och rör om ordentligt. Häll bort överskottet av vermouth. Mät upp ABSOLUT ELYX och häll i, fyll shakern till tre fjärdedelar med ny is. Rör om i 45 sekunder tills drinken är kall och isen har smällt något. Dubbelsila ner i  ett kylt cocktail-glas och garnera med en oliv.

ABSOLUT PASSIONATE ELIXIR
50 ml ABSOLUT ELYX
25 ml passionsfruktsjuice
2,5 ml sockerlag
1/2 passionsfrukt
50 ml champagne

Mät upp ABSOLUT ELYX, passionsfruktsjuice och sockerlag i en shaker. Fyll sedan shakern med is till tre fjärdedelar och skaka hårt tills drinken blir kall och isen har smällt något. Dubbelsila sedan ner i kylda cocktailglas, toppa med champagne och garnera med en klyfta passionsfrukt.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Anne Palmqvist, Sverigechef för ABSOLUT
E-post: anne.palmqvist@pernod-ricard.com
Mobil: 073 275 35 27

Heléne Reuterwall Thideman, PRchef för Pernod Ricard Sweden
E-post helene.thideman@pernod-ricard.com
Mobil: 073 168 2 90

The Absolut Company har det globala ansvaret för produktion och marknadsföring av ABSOLUT VODKA, MALIBU, KAHLÚA, Wyborowa, Luksusowa och Frïs. ABSOLUT VODKA är världens fjärde största internationella spritvarumärke. All ABSOLUT VODKA tillverkas i Åhus, Skåne. Malibu är världens största rom med kokosnötssmak, med försäljning i över 150 länder. Kahlúa kaffelikör är världsledande inom sitt segment. Sedan juli 2008 är The Absolut Company ett bolag inom Pernod Ricard-koncernen.
Huvudkontoret ligger i Stockholm.