Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

1 oktober hälsar vi Four Roses Small Batch Bourbon välkommen till Systembolaget!

Efter den första lanseringen av Single Barrel Bourbon för nio år sedan har premium segmentet av bourbon ökat dramatiskt i Europa. Nu introducerar Four Roses Distillery sin ”Small Batch Bourbon” för att möta kraven från kräsna bourbondrickare och en marknad som ökar snabbt. Four Roses Small Batch blir destilleriets tredje Bourbon Whiskey varumärke som finns att hitta i Europa.

Efter den första lanseringen av Single Barrel Bourbon för nio år sedan har premium segmentet av bourbon ökat dramatiskt i Europa.

Nu introducerar Four Roses Distillery sin ”Small Batch Bourbon” för att möta kraven från kräsna bourbondrickare och en marknad som ökar snabbt. Four Roses Small Batch blir destilleriets tredje Bourbon Whiskey varumärke som finns att hitta i Europa.

Genom Small Batch Bourbon fortsätter Four Roses sin strategi att etablera varumärket i segmentet premiumbourbon. Produkterna är speciellt utvalda av Four Roses Master Distiller, Jim Rutledge, som skapat en perfekt symfoni av söta, fruktiga aromer och rika kryddiga smaker.

- Att blanda samman flera olika bourbonsmaker är en konst i sig, säger Jim Rutledge”. Four Roses Small Batch består av fyra av tio tydliga bourbonsmaker som Four Roses gör där varje batch destilleras och mognar varje år var och en för sig. Till de fyra selekterade smakerna använder man sedan speciellt utvalda fat för att kreera sin njutbara och ”sipp-vänliga” bourbon.

 Lanseringen av den nya flaskan som introduceras samtidigt är en milstolpe i Four Roses historia och infaller samtidigt som varumärket firar 120 år. Four Roses etablerades år 1888.

 -Marknaden har stora förväntningar säger Jim Rutledge och deras målsättning är att låta portföljen sakta växa på de europeiska marknaderna.

Med ett vatten naturligt rikt på kalk från Salt River och egna jäststammar så har de perfekta förutsättningar att få fram de fulla smakerna från malten. Four Roses Small Batch Bourbon är speciellt blandad för att ge en unik smak följt av en lång, tilltalande eftersmak.

Four Roses Small Batch Bourbon lagras på ny amerikansk vitek. För att bättre kunna kontrollera de kritiska temperaturskillnaderna under lagringen är Four Roses det enda destilleriet som låter sin bourbon lagras i en-nivå-ställningar. Processen ger en mjuk, tydlig och fyllig smak.

För mer information om Four Roses Distillery och deras produkter, besök deras hemsida www.fourroses.us.

Four Roses Small Batch Bourbon
Varu nr 439
Pris 299:-

Alexandra Bjaröy
Brand Manager Dark Spirits
Pernod Ricard Sweden
Tel  0709 43 22 17
E-mail: alexandra.bjaroy@pernod-ricard.com

Heléne Reuterwall Thideman
PR Manager
Pernod Ricard Sweden
Tel 0733 16 82 90
E-post helene.reuterwall-thideman@pernod-ricard.com