Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en

"We Bring Good Times From a Good Place"

Vårat åtagande

Pernod Ricard har en lång historia av hållbarhet: Koncernen inledde sitt miljöarbete redan på 1960-talet och  Nyligen utsågs Pernod Ricard till ett av FN:s så kallade Global Compact LEAD-företag, som det enda vin- och spritföretaget på den prestigefulla listan där endast 34 bolag ingår.

Som en fortsättning på Pernod Ricards framgångsrika hållbarhetsarbete presenterade koncernen i 2019 åtta nya åtaganden för hållbarhet, som sträcker sig fram till år 2030. De delas inom fyra olika områden:

VÄRNA OM URSPRUNG OCH TERROIR
VÄRDESÄTTA MÄNNISKOR
PRODUCERA CIRKULÄRT
HÅLLBART VÄRDSKAP”


"Pernod Ricard Sverige strävar efter att vara det mest progressiva och respekterade vin- och spritföretag i landet. Vi erkänner och omfamnar vårt ansvar som företagsmedborgare.

Tillsammans med alla våra partners längs värdekedjan, vi vill utveckla ansvarsfull värd och hållbar dricka kultur. Vårt ledord är ansvarsfull gästfrihet, convivalité, Pernod Ricards motto sedan företaget grundades.

Våra produkter har ursprung i jordbruket och längs produktionskedjan är de tillverkade av många professionella människor. Vi är involverat i arbetet med till exempel amfori BSCI för att minska våra effekter på samhälle och miljö. Som importör och distributör är konsumtionsmöjligheterna för våra produkter ligger nära våra hjärtan.

Convivialité handlar om ansvarsfullt hosting: Vi är mycket starka i vårt meddelande om måttlig konsumtion och gör:

-Responsible Party, ett peer-to-peer-projekt som redan har
nått över 400 000 studenter

-Prata om Alkohol, ett forskningsbevist program som syftar till att skjuta upp
alkoholdebut, i bruk i 75% av svenska skolor

-En årlig Responsib'All day, när hela 18.000 Pernod Ricard-gruppen anställda är engagerade i ansvarsinitiativ under det hela dag.

Hela året är hållbarhetsansvaret närvarande i våra dagliga operationer genom dokumenterade processer som vår Code of Business Conduct, Code for Commercial Communications, Supplier CSR-Commitment och Green office project.

2018 erkändes Pernod Ricard som en Global Compact LEAD företag som är den enda inom sprit- och vinindustrin. Pernod Ricards hållbarhetsarbete är kopplat till FN: s globala hållbarhet Utvecklingsmål. I Sverige syftar vi till samma mål.

Vi är en familj av människor och partners och vi inbjuder alla till arbeta tillsammans för att leverera denna gemensamma ambition."Mauve Croizat
CEO of Pernod Ricard Sweden & Northern Europe

Läs mer om Pernod Ricards värderingar och ansvar här:
www.pernod-ricard.com