Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo

Kunnig vinmakare med naturen i fokus

Att börja arbeta med vin och vinframställning var mer eller mindre oundvikligt för Jamie Marfell. Uppvuxen på en gård med utsikt över vinrankorna i Marlborough, har vinodling alltid legat honom varmt om hjärtat.

Som ungdom spenderade Jamie somrarna med att plantera och beskära vinstockar. Efter en avklarad examen i jordbruksvetenskap och en doktorsexamen i vinodling och oenologi började Jamie sin karriär på Pernod Ricard 1990.

Och karriären rullar än idag på med framgång. Jamie anslöt sig till Stoneleigh som vinmakare 2002, och har sedan dess drivit sin innovativa vinfilosofi. Jamie menar på att det är kvaliteten på Stoneleighs vingårdar och dess naturligt perfekta odlingsklimat som är hemligheten bakom de unika vinerna som framställs här.

Jamie Marfell, vinmakare Stoneleigh.

När solens strålar träffar de stenar som en gång utgjorde bädden till en flod som rann i området, skapas perfekta förhållanden för högklassig vinodling. På Stoneleighs vingårdar planteras vinrankorna mellan stenarna som fångar in, fördelar och stabiliserar solens värme över rankorna.

Resultatet blir naturligt mogna och smakrika druvor som tack vare de mineralrika flodstenarna ger vinerna just en distinkt mineralton. Genom att ingripa så lite som möjligt i produktionen, där en del av vinerna fått jäsa på sin naturliga jäst, lyckas Jamie och hans team av vinmakare skapa viner med en unik karaktär och livfullhet.

Området Marlborough där Stoneleighs vingårdar är belägna är en strategisk plats för att odla veganskt och välsmakande vin. Med Jamies unika och innovativa framställningsmetoder i kombination med solens magiska strålar och den smarta användningen av de ikoniska stenarna är Stoneleigh en perfekt plats för att odla viner i världsklass.

<< Tillbaka


På Stoneleighs vingårdar planteras vinrankorna mellan stenarna som fångar in, fördelar och stabiliserar solens värme över rankorna.

Stoneleigh Marlborough Sauvignon Blanc

Stoneleighs Sauvignon Blanc är ett friskt, stilfullt och klassiskt vin med fräschör och smakrikedom. Kombinationen av de klassiska, druvtypiskt örtiga aromerna och den solmogna tropiska frukten ger ett vin som är både lämpat att njuta som det är men även med oändlig potential i matchningar med ost och mat

Kan köpas här

Stoneleigh Marlborough Riesling

Stoneleighs Riesling bjuder på smakrikedom och finess med en frisk syra balanserad av svag restsötma. Servera vinet svalt som det är eller till sushi, asiatsiaka anrättningar och mat med viss kryddhetta.

Kan köpas här

Stoneleigh Wild Valley Sauvignon Blanc

Stoneleighs Wild Valley Sauvignon Blanc har krispig fräschör och är framställd på noggrant utvalda druvor från Rapura. Musten får jäsa helt med den naturlig jäst som naturligt finns på druvorna- en långsam process som ger vinet djup och fyllighet samt en personlig och charmig ”vild” karaktär.

Kan köpas här

Stoneleigh Latitude Chardonnay

Stoneleighs Latitude-viner framställs på druvor som kommer från ”the Golden Mile”. Detta är en remsa mark med enastående odlingsförhållanden. Den är täckt med uråldriga solstenar och dessa har en anmärkningsvärd inverkan på vinstockarna. Resultatet blir djupa, koncentrerade viner med stor bredd i doft- och smakpalett.

Kan köpas här

PRS logo.jpg

Please enjoy our brands responsibly.
Contact us: info@pernod-ricard.com

Terms & Conditions | Privacy Policy | Responsibility Statement | Cookies