Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo

Hållbar vinproduktion och Stoneleighs initiativ

Biologisk mångfald är alltid i fokus på Stoneleighs vingårdar. I praktiken innebär det att man gör allt man kan för att skydda och förvalta sina marker och vatten. Det kan handla om att plantera inhemska träd och buskar, återställa våtmarker, säkerställa att bin och andra viktiga insekter och fåglar får föda samt att noggrant följa hur markerna och vattnet mår. För att naturen är det viktigaste vi har!

Stoneleighs hållbarhetsarbete är uppdelat på två områden – naturen och dess resurser samt djurlivet och vad det ger tillbaka. Här har man valt att fokusera särskilt på följande initiativ:

  • • Återställa över 10 hektar våtmarker – ”Kaituna wetlands” – för att bibehålla områdets naturliga förutsättningar. Ett område som erkänts av de lokala myndigheterna som ett av Marlboroughs viktigaste naturområden.
  • • Säkerställa ett kontinuerligt arbete med den biologiska mångfalden på 24 hektar land som inte är vingårdar.
  • • Genom flera pågående projekt återskapa mer än 8 hektar land med en naturlig mångfald av djur och växter.
  • • Se till att beståndet av den lokala Tui-fågeln ökar och att den får hjälp att bli ett naturligt inslag i stadsmiljön igen
  • • Värna om och säkerställa att den lokala falken får fortsätta leva skyddat och vaka över vingårdarna.
  • • Lägga stor vikt vid att bevara en stark bipopulation i området för att gynna en naturlig pollinering och livlig flora.


Utöver detta arbetar man på Stoneleigh med flera andra mindre projekt som syftar till att behålla och stärka områdets biologiska mångfald. I arbetet har man ett stort nätverk med många samarbetspartners, alla med ett gemensamt intresse att ta tillvara på miljön och samtidigt stärka den Nya Zeeländska vinnäringen. Så att vi kan få avnjuta smakrika viner från Stoneleigh en lång tid framöver.

<< Tillbaka

Stoneleigh Marlborough Sauvignon Blanc

Stoneleighs Sauvignon Blanc är ett friskt, stilfullt och klassiskt vin med fräschör och smakrikedom. Kombinationen av de klassiska, druvtypiskt örtiga aromerna och den solmogna tropiska frukten ger ett vin som är både lämpat att njuta som det är men även med oändlig potential i matchningar med ost och mat

Kan köpas här

Stoneleigh Marlborough Riesling

Stoneleighs Riesling bjuder på smakrikedom och finess med en frisk syra balanserad av svag restsötma. Servera vinet svalt som det är eller till sushi, asiatsiaka anrättningar och mat med viss kryddhetta.

Kan köpas här

Stoneleigh Wild Valley Sauvignon Blanc

Stoneleighs Wild Valley Sauvignon Blanc har krispig fräschör och är framställd på noggrant utvalda druvor från Rapura. Musten får jäsa helt med den naturlig jäst som naturligt finns på druvorna- en långsam process som ger vinet djup och fyllighet samt en personlig och charmig ”vild” karaktär.

Kan köpas här

Stoneleigh Latitude Chardonnay

Stoneleighs Latitude-viner framställs på druvor som kommer från ”the Golden Mile”. Detta är en remsa mark med enastående odlingsförhållanden. Den är täckt med uråldriga solstenar och dessa har en anmärkningsvärd inverkan på vinstockarna. Resultatet blir djupa, koncentrerade viner med stor bredd i doft- och smakpalett.

Kan köpas här

PRS logo.jpg

Please enjoy our brands responsibly.
Contact us: info@pernod-ricard.com

Terms & Conditions | Privacy Policy | Responsibility Statement | Cookies