Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo

Vin från Nya Zeeland skapat av naturens magi

Vad är det egentligen som gör Stoneleighs viner så speciella? Kanske är det den unika framställningsteknik med fokus på hållbarhet och naturens egna förutsättningar som är framgångsreceptet. Området Marlborough där Stoneleighs vingårdar är belägna sträcker sig över 26 000 hektar – lika stort som hela Göteborg och lite till!

I sortimentet hittar du såväl friska och torra vita viner med hög syra såväl som fylligare och mer intensiva röda viner – från chardonnay, riesling och pinot noir till populära och bästsäljande sauvignon blanc med fruktiga och aromatiska toner.

Se vårt sortiment på Systembolaget

Sveriges bästsäljande vita vin


Stoneleigh är Sveriges i särklass mest sålda vin från Nya Zeeland. Dessutom kvalar Stoneleigh Sauvignon Blanc in på en förstaplats som Sveriges mest sålda* vita vin på flaska, oavsett ursprung. Tack vare erfarna vinmakare, en unik och hållbar produktion, få tillsatser och karaktäristiska mineraltoner kommer Stoneleigh fortsätta vara en gigant på marknaden lång tid framöver.

*över 69 kronor.

Jamie – vår vinmakare sedan 2002


Jamie Marfell har med stor framgång varit Chefsvinmakare vid Stoneleigh i nära 20 år. Hans stora passion för vin, i kombination med det starka intresset för hållbara och innovativa framställningsmetoder, är och har varit ett viktigt bidrag till Stoneleighs framgång. Målet är att ta fram välsmakande och karaktäristiska viner utan att göra avkall på miljön.

Läs mer här >>

Våra hållbara initiativ och vinproduktion


Stoneleighs hållbarhetsarbete är uppdelat på två områden – naturen och dess resurser samt djurlivet och vad det ger tillbaka. Det kan handla om att plantera inhemska träd och buskar, återställa våtmarker, säkerställa att bin och andra viktiga insekter och fåglar får föda samt att noggrant följa hur markerna och vattnet mår.

Läs mer här! >>

Stoneleigh Marlborough Sauvignon Blanc

Stoneleighs Sauvignon Blanc är ett friskt, stilfullt och klassiskt vin med fräschör och smakrikedom. Kombinationen av de klassiska, druvtypiskt örtiga aromerna och den solmogna tropiska frukten ger ett vin som är både lämpat att njuta som det är men även med oändlig potential i matchningar med ost och mat

Kan köpas här

Stoneleigh Marlborough Riesling

Stoneleighs Riesling bjuder på smakrikedom och finess med en frisk syra balanserad av svag restsötma. Servera vinet svalt som det är eller till sushi, asiatsiaka anrättningar och mat med viss kryddhetta.

Kan köpas här

Stoneleigh Latitude Chardonnay

Stoneleighs Latitude-viner framställs på druvor som kommer från ”the Golden Mile”. Detta är en remsa mark med enastående odlingsförhållanden. Den är täckt med uråldriga solstenar och dessa har en anmärkningsvärd inverkan på vinstockarna. Resultatet blir djupa, koncentrerade viner med stor bredd i doft- och smakpalett.

Kan köpas här

Stoneleigh Wild Valley Sauvignon Blanc

Stoneleighs Wild Valley Sauvignon Blanc har krispig fräschör och är framställd på noggrant utvalda druvor från Rapura. Musten får jäsa helt med den naturlig jäst som naturligt finns på druvorna- en långsam process som ger vinet djup och fyllighet samt en personlig och charmig ”vild” karaktär.

Kan köpas här

Stoneleigh Chardonnay

Stoneleighs viner är krispiga, fräscha och framställda på noggrant utvalda druvor. Stoneleigh Chardonnay har lagrats på ekfat för fyllighet, smörig textur och nötig karaktär. Ett fantastiskt vin att matcha till mat!

Kan köpas här

Stoneleigh Lower Alcohol Sauvignon Blanc

Stoneleigh Lower Alcohol Sauvignon Blanc är ett lätt, friskt vin med fräschör och charmig personlighet. Den lägre alkoholen och lättare glasflaskan gör det lätt att njuta av detta smakrika vin både som aperitif och till måltiden.

Kan köpas här

PRS logo.jpg

Please enjoy our brands responsibly.
Contact us: info@pernod-ricard.com

Terms & Conditions | Privacy Policy | Responsibility Statement | Cookies