Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo

Klassisk vinmakning i modern tappning

Platsen är Maremma, ett vindistrikt i Toskana med ett gynnsamt läge vid havet, och här är Rocca di Montemassi beläget. En klassisk vingård, varsamt restaurerad, med en toppmodern produktionsanläggning för klassisk vinframställning. Flera sorter av kvalitetsdruvor odlas och inriktningen är hållbar, med mångfald som ledstjärna. 

Rocca di Montemassi är en egendom på 430 hektar varav 180 hektar är planterade med vinrankor. Här odlas Toskanas ”egna” druvor, Sangiovese och Vermentino, men även Syrah, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Merlot och Viognier. Platsen har fina förutsättningar för framställning av kvalitetsvin. Läget intill havet ger svalka, ljuset är speciellt och jordmånen är näringsrik av mineraler.

Vineriet är Rocca di Montemassis verkliga hjärta. Restaurerat, toppmodernt och utrustat med den senaste tekniken efter fem år av arbete. Arkitekturen speglar platsens historia och smälter in i miljön. Här finns en vinkällare för mognadslagring av vin på fat av olika storlek, en särskilt komplex del att utveckla, med högt ställda krav på rätt förutsättningar för vinerna samtidigt som gammal arkitektur fanns att bevara.

”För mig och min familj är Rocca di Montemassi en arbetsplats där vi kan göra förstklassiga viner av kvalitetsdruvor, men även en plats som står för gästfrihet och som förmedlar de viktiga värden vi står för.” Domenico Zonin - Vinproducent i sjunde generation.

Utveckling av gården och vineriet speglar familjen Zonins önskan att investera i Maremma som region och att producera karaktärsfulla viner som kan föra Maremmas dofter och smaker vidare ut i världen och på så sätt berätta platsens historia. 

Vinmakare på Rocca di Montemassi är Alessandro Gallo, ursprungligen från Piemonte. Han har bott i Toscana sedan tidigt 2000-tal och arbetat tillsammans med familjen Zonin för andra egendomar, men sedan 2016 är fokus Rocca di Montemassi.

”Att vara vinmakare i dag är inte bara en fråga om att arbeta i vineriet. Det handlar om att ta ett stort ansvar för detaljer, från alla delar i vinodlingen till modern produktion med hänsyn till den senaste forskningen inom hållbarhet. Liksom att stå för god gästfrihet.”  Alessandro Gallo

På gården tillverkas en rad olika viner och även egen olivolja. De regionala druvorna är Sangiovese för rött vin och Vermentino för vitt vin, de sticker ut och ger karaktärsfulla produkter. Vitt på Viognier tillverkas också, liksom röda viner på olika druvblandningar. På Rocca di Montemassi finns vinbutik och möjlighet till vinprovning.

ROCCA DI MONTEMASSI

Här hittar du vinet

MAT & VIN

Recept matchade till vinet

TRADITION & KULTUR

En toskansk tradtion att foĢˆrvalta

PRS logo.jpg

Please enjoy our brands responsibly.
Contact us: info@pernod-ricard.com

Terms & Conditions | Privacy Policy | Responsibility Statement | Cookies