Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo

Your No.1 Australian Organic wine

Jacob’s Creek är marknadsledande inom ekologiska viner från Australien. Vi blev vinnare av ”Green Company of the Year” av The Drink Business 2019 och vi blev även först ut i Australien att använda oss av 100% förnybar energi i vineriet.

Kan köpas här

100% förnybar energi


Vårt vineri drivs till 100% av solenergi sedan December 2019.

Hållbara innovationer


Australiensisk marknadsledare inom ekologiska & alkoholfria viner i Sverige.

80% återvunnet glas


Vi buteljerar endast i lättviktsflaskor för att reducera vårt klimatavtryck. 

Träffa vår vinmakare

Dan Swincer började hos Jacob’s Creek för 13 år sedan. Sedan dess har han hunnit med att vara assisterande vinmakare, agerat vinmakare för St Hugo och nu senast; den ärofyllda titeln ’Chief Winemaker’ för Jacob’s Creek.

Vilket är ditt favoritvin i Jacob’s Creeks breda portfölj?
Oj, det är så många och det vore som att välja ut en favorit av mina barn. Det går inte! Men jag uppskattar Jacob’s Creek Classic Riesling, det är ett bra vin för sin prislapp och det levererar alltid. Andra favoriter är Jacob’s Creek Classic Organic Chardonnay och Jacob’s Creek Grenache Shiraz.

Har du en speciell druva du uppskattat mest?
Svårt! Men jag måste nog välja viner på chardonnay. Det är en druva som så tydligt återspeglar sin växtplats och hur den tas hand om. Riesling är också otroligt roligt att arbeta med. På Jacob’s Creek vill vi ha den lätt, frisk och delikat och då är det många avgörande beslut under processen som måste tas i exakt rätt tid för att man ska bevara den fina aromatiska karaktären.

Ser du någon global trend inom vin?
Det är helt klart hälsa och välmående. Unga idag dricker mindre alkohol och utbudet på dryck är stort. Men lite lättare viner, vin med lägre alkoholhalt, mousserande viner och shiraz i en ljusare stil är några. Ekologiska viner också, så klart.

Ge oss tre exempel på hur ni jobbar med hållbarhet på Jacob’s Creek?
Vi har ett otroligt seriöst program som vi har arbetat med under 20 år. Hållbarhet är extremt viktigt för oss och att styra mot ekologisk odling har vi gjort länge. Vi har en betydligt minskad vattenförbrukning både i vingården och i vineriet sedan vi startade programmet och idag är 100% av vår el förnybar. 80% av vårt glas är återvunnit och dessutom producerar vi i princip enbart med lättviktsflaskor vilket reducerar utsläpp.

Favoritprocess i vineriet?
Det är absolut när vi blandar vinerna – ’blending-processen’. Allt kommer på plats, allt som vi jobbat med under hela året, mognadsgraden, skörden, väderförutsättningarna och dessutom är hela teamet på plats. Ett fantastiskt sätt att lära sig mer, alla provar allt och lägger fram sina synpunkter och sin kunskap. Jag är stolt över att få jobba för Jacob’s Creek!

Läs mer om vårt team bakom Jacob's Creek här

Jacob's Creek Organic Chardonnay
100% ekologiskt vin med fruktig, mycket frisk smak med inslag av fat, gula äpplen, persika, citrus och örter. Serveras till rätter av fisk eller fågel.

Kan köpas här

Jacob's Creek Organic Shiraz Cabernet
100% ekologiskt vin med fruktig smak med inslag av fat, björnbär, hallon, mörka körsbär, peppar, lakrits och örter. Servera gärna till grillat!

Kan köpas här


Jacob's Creek UnVined Riesling
Alkoholfritt vin med en fruktig, ungdomlig smak med liten sötma och inslag av päron, gröna äpplen, honungsmelon och lime. Serveras väl kyld till fisk och skaldjur.

Kan köpas här

Jacob's Creek UnVined Shiraz
Alkoholfritt vin med fruktig smak med inslag av fat, blåbär, hallon, vanilj och lakrits. Serveras rätter av ljust kött eller till vegetariska rätter.

Kan köpas här

PRS logo.jpg

Please enjoy our brands responsibly.
Contact us: info@pernod-ricard.com

Terms & Conditions | Privacy Policy | Responsibility Statement | Cookies