Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo

Vi är fullteckande! Anmälan är stängd för denna gången, välkommen att vara med vid senare tillfälle! 

The Ron Cooper Show –
Del Maguey Sessions pt. 1

För att rivstarta 2021 har vi har äran och glädjen att bjuda in till något väldigt speciellt. En digital provning och samtal kring mezcal och Del Maguey med självaste grundaren Ron Cooper. Att kalla Ron Cooper för en sann pionjär som förändrade allt för denna mytomspunna sprit är inte en överdrift.

När han grundade Del Maguey redan 1995 var mezcal fortfarande en näst intill helt okänd sprit som få utanför samhällena i Oaxaca hade någon vidare kännedom om. Sedan dess har Del Maguey banat väg för massor av internationella varumärken av hantverksmässig mezcal och lagt grunden för en hel generation bartenders intresse för Mexikos bortglömda spritskatter.

The Ron Cooper Show är den första av tre temaprovningar och samtal kring mezcal och Del Maguey där vi bjuder in olika internationella profiler. Ciceron under provningarna är, förutom våran egen agaveexpert Björn Kjellberg, Del Magueys internationella ambassadör Romain Llobet.

Anmäl dig nedan redan nu för att säkra din plats och hinna få din provningsbox i tid!

Jag och mezal

När jag själv upptäckte hantverksmässig mezcal runt 2007 var jag ganska tidig med det inom barsvängen. Jag tyckte att det var en väldigt unik sprit som inte riktigt liknande någonting annat. När jag något år senare började studera agave och mexikansk sprit på allvar gick det mer och mer upp för mig exakt hur unikt mezcal är och hur viktig den är för hela kulturen i Oaxaca och Mexico. Efter min första resa till just Oaxaca 2010 visste jag att det inte fanns någon återvändo. Jag hade hittat hem.

Att jag nu har fått chansen att bjuda in Ron Cooper till en provning och ett samtal kring just mezcal och Del Maguey känns väldigt stort och ärofyllt. När jag 2007 tyckte jag var tidig på bollen, då hade Ron redan gjort det här i över 15 år! 

Jag vågar påstå att utan Ron Cooper och Del Maguey hade intresset för vare sig Mezcal eller Sotol, Raicilla, Bacanora eller agave inte på långa vägar varit där det är idag. Det här kommer att bli en provning att minnas och som kommer ge perspektiv på väldigt mycket.

Följ gärna med på den här resan i tre delar där jag har fått bjuda in internationella gäster som på olika sätt betytt något extra för utvecklingen av agavesprit som vi känner den. Vi börjar från början med Ron Cooper, pionjären som förändrade allt.

Vi ses den 25 januari hoppas jag!

Björn Kjellberg, ambassadör för Del Maguey och Olmeca Altos i Sverige

Del Maguey Vida

Kryddig med smaker av ingefära, bränt sandelträ och mandarin med en lång eftersmak

Läs mer

Del Maguey Chichicapa

Stor smakbild med både frisk och söt citrus, mynta och torkad frukt

Läs mer

Del Maguey Santo Domingo Albarradas

Tropisk frukt med toner av citrus och ett rent kryddigt avslut.

Läs mer

Del Maguey 100% Tobala

Stor smak av mango, muskot och söta plommon

Läs mer

PRS logo.jpg

Please enjoy our brands responsibly.
Contact us: info@pernod-ricard.com

Terms & Conditions | Privacy Policy | Responsibility Statement | Cookies