Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

ABERLOUR A'BUNADH

Vår “sherrybomb” och en buteljering som fått många fans bland Sveriges whiskyentusiaster. A’Bunadh, som betyder ”originalet” eller “ursprunget”, är en oerhört fyllig single malt och buteljeras vid fatstyrka utan kylfiltrering efter lagring på 100% first fill-olorososherryfat. Släpps i batcher/utgåvor och alkoholhalten varierar något beroende på batch.

Aberlour A'Bunadh, Pris: 679 kr Volym: 70ml Alk: varierar något, cirka 60% Nr: 445

Kan köpas på Systembolaget

ABERLOUR 12 YO

”Double Cask” innebär att vår 12 YO lagras i minst tolv år på en kombination av bourbon- och sherryfat vilket ger whiskyn ett större djup och komplexitet. Whiskyn får en fin sherryfatskaraktär med smak av mogen frukt som får sällskap av rik choklad och avslutas i en mjuk, något kryddig finish. Vi använder ej slutlagring/finish i sherryfat utan faten lagras parallellt och gifts ihop innan buteljering.

Aberlour 12 years, Pris: 414 kr Volym: 700ml Alk: 40% Nr: 529

Kan köpas på Systembolaget

Nedsänkt i det magnifika landskapet i de skotska högländerna, längs floden Spey, ligger Aberlour. Ett litet destilleri vars namn betyder "den babblande åns mynning" och vars whisky produceras med renaste källvatten och bearbetas genom användning av noggrant utvalda fat.

Sherryfatslagring är en mycket viktig och uppskattad del av Aberlours husstil och destilleriet har många fans bland världens whiskyentusiaster. Aberlours 12- och 16-åriga buteljeringar kännetecknas av en balanserad och fruktdriven smak som uppnås genom s.k. ”Double cask maturation” där man gifter ihop single malt som lagrats i amerikanska bourbonfat och spanska olorososherryfat.

Sedan 1986 har Aberlour whisky vunnit 58 guld och 8 troféer i tävlingarna International Wine and Spirits Competition (IWSC) och International Spirits Challenge (ISC).

Pairingstips från whiskyexperten Olof Noreus

Choklad och Single Malt är en klassisk kombination som gifter sig väl. Använd sherryfatslagrade droppar, förslagsvis Aberlour A'Bunadh, där whiskyn till 100% lagrats på 1st fill Oloroso-fat.

För cirka 4 mindre serveringar:

200 g mörk kvalitetschoklad, 70%
2 dl vispgrädde
2 st. äggulor
3 cl Aberlour A’Bunadh

Gör så här:

Smält chokladen i ett vattenbad.
Vispa grädden.
Blanda ihop den smälta chokladen med äggulorna.
Vänd ner den vispade grädden och blanda tills det inte finns klumpar.
Tillsätt A’Bunadh och smaka av.
Potionera i mindre serveringsglas.
Kyl i kylskåp i cirka 60 min.
Servera och njut.

16 YO

Komplex och mycket angenäm balans mellan frukt och kryddighet. Lagras i minst 16 år.

Kan köpas här

12 YO

En fantastisk introduktion till Aberlour. Nyanserad smak med fatkaraktär som lagras i minst 12 år.

Kan köpas här

A'Bunadh

Djup och kraftfull efter lagring på first fill-olorososherryfat och buteljering vid naturlig fatstyrka.

Kan köpas här

PRS logo.jpg

Please enjoy our brands responsibly.
Contact us: info@pernod-ricard.com

Terms & Conditions | Privacy Policy | Responsibility Statement | Cookies