Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Recept - Mat

Smörbakade betor, fårost och honung

Detta recept kan avnjutas som tillbehör till alla sorters kött eller så kan du äta den precis som den är. Fårosten, honungen och lavendeln gifter sig i munnen och kan med lätthet kombineras med ett gott vin. Vi rekommenderar det ekologiska vinet Earth Vine Grape Chardonnay Vermentino från Jacob's Creek.

Smörbakta betor.jpg
Ca 10 st rödbetor
200 g fårost
150 g smör
3 msk sesamfrön (rostade)
3 msk honung
3 kvistar lavendel med blommorna kvar
salt
svartpeppar
 

INSTRUKTIONER

 

 

Detta recept passar till 4 portioner.

Steg 1

Skrubba och skölj betorna ordentligt, dela och lägg i ett lämpligt ugnsfast kärl. Ringla över honungen, dela smöret i kuber och fördela över betorna. Salta och peppra efter smak.  Baka på 180 grader tills de är mjuka, tar ca 25 minuter. 

Steg 2

Vänd runt dem minst en gång under tiden. Ta ut betorna ur ugnen och toppa med rostade sesamfrö, smula över fårosten och riv över lavendelbladen och blommorna. Serveras som det är, kanske med en liten sallad eller som tillbehör till en lammstek…

 

Dryckesförslag:

Jacob's Creek Earth Vine Grape Chardonnay Vermentino (6206, 89 kr)

 

Recept: Anders Karlsson, The Absolut Company

Foto: Hanna Reuterwall